vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsKERSTMAATREGELEN OP TENERIFE
spot_img

KERSTMAATREGELEN OP TENERIFE

We weten reeds langer dat Kerstmis op de Canarische Eilanden de topper is van alle feestdagen waarop families en vrienden bijeenkomen om de periode gezellig met elkaar door te brengen en daarbij zijn kerstavond en kerstdag de sterren van het toneel. De overheid anticipeert in dit sociaal gedrag en daarom worden familiebijeenkomsten op 24 en 25 december toegelaten tot maximum tien personen – niet samenlevend – op voorwaarde dat elkeen, ouder dan 12 jaar en drie maanden, een COVID-certificaat kan voorleggen.

Deze versoepelde maatregel is op enkel van toepassing in de privésfeer en niet in restaurants of ontspanningsruimten, waar maximum zes personen uit verschillende gezinnen kunnen samenzitten. Deze beperkingen zijn vergelijkbaar met deze van Kerstmis 2020, en waarbij opnieuw gekozen wordt voor een maximale preventie, gezien de zorgwekkende ontwikkeling van de pandemie in de afgelopen dagen, vooral op Tenerife.

De regering heeft het verzoekschrift geanalyseerd dat het COVID-certificaat verplicht moet stellen om toegang te krijgen tot bepaalde inrichtingen, ruimten of openbare activiteiten in de alarmniveaus 3 en 4. Het hooggerechtshof spreekt zich daarover vandaag uit en moet bekrachtigen dat personen ouder dan twaalf jaar en drie maanden het coronacertificaat moeten voorleggen om bijvoorbeeld op restaurant te gaan. Of ze moeten een negatieve PCR- of antigeentest voorleggen die maximaal 48 uur oud is of men moet de ziekte hebben doorgemaakt in een periode van 11 dagen tot zes maanden geleden.

Het certificaat is vereist in publiek toegankelijke gelegenheden met een capaciteit van minimum 30 personen, in uitgaansgelegenheden en in etablissementen waar voedsel of drank wordt genuttigd. Het certificaat of het negatieve bewijs zal ook vereist zijn in casino’s en goktenten met een capaciteit van meer dan 30 personen, alsmede voor evenementen en bijeenkomsten waarbij meer dan 500 personen aanwezig zijn en waar eten en drinken is toegestaan. 

Ook bij culturele activiteiten in bioscopen, theaters, auditoria en soortgelijke gelegenheden met een capaciteit van ten minste 50 personen, of ongeacht de capaciteit indien er voedsel of drank kan worden genuttigd, zal het COVID-certificaat worden gevraagd.
Evenzo, en met goedkeuring van het TSJC, zal het vaccinatiecertificaat verplicht zijn in sportscholen en dito faciliteiten, in gezondheidscentra, bij bezoek aan gehospitaliseerde patiënten of bij het vergezellen van patiënten voor consulten, bij diagnostische tests, kuren of behandelingen, tenzij het gaat om minderjarigen. Dit zal ook gelden voor residentiële inrichtingen, sociaal-sanitaire instellingen en dagcentra.

De regering van de Canarische Eilanden wacht op de eventuele besluiten die de centrale regering woensdag met de autonome gemeenschappen zal nemen om deze reeks maatregelen uit te breiden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img