zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsKERSTAVOND OP TENERIFE
spot_img

KERSTAVOND OP TENERIFE

Een kerstavond op Tenerife vieren is betoverend, onnavolgbaar en vooral onvergelijkbaar met een kerstavond in de Lage Landen. Doordrenkt met een warm klimaat in een subtropische sfeer en doorspekt met Canarische tradities wordt dit gebeuren verheven tot een ongekende hoogte. Terwijl de avond valt over de glinsterende kusten terwijl de palmbomen amper bewegen in een zuchtje wind, omarmt het eiland een feestelijk gebeuren dat zowel de lokale bevolking als de toeristen omarmt.

De dag begint met een zacht briesje dat de geur van zilte zeelucht mengt met het aroma van de flora langs de boulevards, de bloemen en planten in parken en pleinen doen niet onder. Tenerife ontwaakt onder een stralende zon, waardoor de omgeving doordrongen wordt van een warme gloed die de kerstvreugde aankondigt. Bewoners versieren hun huizen met kleurrijke lichtslingers en traditionele kerstversieringen, terwijl overal zingende kerstmannen en dito vrouwen zijn te horen die elke keer Feliz Navidad roepen naar iedereen die ze ontmoeten. 

Voorbereiding

In de loop van de dag trekken residenten en toeristen nog snel naar een winkel her of der om er de laatste en broodnodige kerstinkopen te doen. De geur van geroosterde kastanjes en glühwein die in kerststalletjes te koop worden aangeboden, doet een gevoel van warmte en gezelligheid ontstaan.

Na een middag van inkopen, slenteren, luieren, talmen, flaneren en kuieren keert men terug huiswaarts om het kerstdiner voor te bereiden. Kerstavond is een familiefeest en dat wordt thuis gevierd bij de Tinerfeños. Toeristen zoeken naar een restaurateur waar ze de voeten onder tafel kunnen steken. 

Kerstavond wordt op Tenerife en in de rest van Spanje Nochebuena genoemd. Het kerstavonddiner wordt gedeeld met dierbaren. Families verzamelen zich rond de tafel om te genieten van een uitgebreid feestmaal dat de zintuigen prikkelt en waar de banden worden versterkt.

Één grote tapas-tafel

Tenerife biedt een breed scala aan culinaire lekkernijen, variërend van traditionele Spaanse gerechten tot exotisch smakende bereidingen die geïnspireerd zijn door emigratie en immigratie van en naar Latijns-Amerikaanse landen. Een feestelijke tafel is gedekt met heerlijke zeevruchten, gegrilde vis, lokale kazen, jamón serrano en nog meer lekkers. Het lijkt wel één grote tapas-tafel. Uiteraard staan ook de lokale wijnen op tafel. De rest van de ruimte wordt gevuld met stemmen en vrolijke gesprekken. En de kinderen kunnen niet wachten tot de pakjes worden uitgedeeld.

Het hoogtepunt van de avond is de Turrón, traditioneel Spaans nougatsnoep dat is gemaakt van honing, suiker, amandelen en marsepein en symbool staat voor zoetheid en saamhorigheid.

Middernacht

Na het diner maken veel mensen zich klaar voor de Misa del Gallo, de middernachtmis. Kerken verlicht met kaarsen verwelkomen gelovigen om de geboorte van Christus te vieren met muziek, gebeden en een sfeer van vredige sereniteit.

Terwijl de klokken middernacht aankondigen, worden de luchten boven Tenerife verlicht door kleurrijk vuurwerk dat de nacht doet oplichten en de vreugde van deze feestnacht op magische wijze omlijst. Buren en vrienden komen samen op de stranden om te genieten van het spektakel, de warme bries van de oceaan en de troebele reflectie van het vuurwerk op het kabbelende water.

De nacht eindigt met voldane harten en een gevoel van diepe verbondenheid. Terwijl de sterren boven Tenerife stralen, weerspiegelt de nacht de ware essentie van Kerstmis. Kerstavond op Tenerife is een betoverende viering van liefde, vreugde en samenzijn bij een zomerse avond en nacht.

Eerder schreef ik een beklijvend stukje met de titel MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE, waarin ik mijn persoonlijke belevenis heb neergeschreven.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PIRAMIDEN VAN GÜÍMAR

TENERIFE VOOR BEGINNERS

VERBODEN VOOR PAARDEN

spot_img