maandag, april 22, 2024
HomeBlogKASTANJETIJD - LEES VERDER
spot_img

KASTANJETIJD – LEES VERDER […]

Het feest van San Andrés in Puerto de la Cruz is heel populair geworden vanwege zijn originaliteit. Het is een verrassende gebeurtenis. Ook bekend als Fiesta del Cacharro wordt dit feest steeds eind november gevierd.
Het is herkenbaar aan het oorverdovende geluid van de cacharros. Dit zijn potten, pannen en andere hardklinkende objecten die door de inwoners met ijzerdraad aan elkaar gebonden worden en over de grond worden gesleept in een rondgang. De stoet trekt langzaam door het centrum van de stad en eindigt op het Plaza del Charco.

Aangekomen in het hart van Puerto de la Cruz wacht een enorme proeverij van gepofte kastanjes, wat typerend is voor deze streek en voor deze tijd van het jaar. Maar er is meer dan alleen maar kastanjes. Als je aanwezig bent kun je ook genieten van andere lokale streekproducten zoals de gofio amasado, een gebak gemaakt uit meel van geroosterde granen.

Maar de kastanjes interesseren ons het meest. Lees HIER verder […]

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VREEMDE MAAGD MARIA

LAAT JE NIET VERLEIDEN

DE KLOKKENTOREN VAN TEN BEL

spot_img