dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogKASTANJETIJD - LEES VERDER

KASTANJETIJD – LEES VERDER […]

Het feest van San Andrés in Puerto de la Cruz is heel populair geworden vanwege zijn originaliteit. Het is een verrassende gebeurtenis. Ook bekend als Fiesta del Cacharro wordt dit feest steeds eind november gevierd.
Het is herkenbaar aan het oorverdovende geluid van de cacharros. Dit zijn potten, pannen en andere hardklinkende objecten die door de inwoners met ijzerdraad aan elkaar gebonden worden en over de grond worden gesleept in een rondgang. De stoet trekt langzaam door het centrum van de stad en eindigt op het Plaza del Charco.

Aangekomen in het hart van Puerto de la Cruz wacht een enorme proeverij van gepofte kastanjes, wat typerend is voor deze streek en voor deze tijd van het jaar. Maar er is meer dan alleen maar kastanjes. Als je aanwezig bent kun je ook genieten van andere lokale streekproducten zoals de gofio amasado, een gebak gemaakt uit meel van geroosterde granen.

Maar de kastanjes interesseren ons het meest. Lees HIER verder […]

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES