zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogWeetjesKAMPEREN OF PARKEREN
spot_img

KAMPEREN OF PARKEREN

aantrekkingskracht voor het campertoerisme. Reizen met een zwerfauto is een vorm van toerisme die magnetiseert bij avontuurlijke mensen die willen reizen zonder verplichtingen. Een langzame en autonome manier van reizen is een nomadische manier van reizen. Dit stelt zwerftoeristen in staat om met het ‘huisje op wielen’ halt te houden, waar en wanneer ze willen, zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.

Deze manier van reizen bindt de toerist met de natuur en maakt van elke trip een zoektocht naar authenticiteit, het ontdekken van onbekende en weinig bereisde hoekjes, en biedt ondersteuning van de lokale economie. Maar ook voor campergebruikers zijn er regels en richtlijnen. Verkeer is nationale materie en wordt door het Spaanse Ministerie voor Verkeer als dusdanig geregeld.

Kamperen of parkeren

In de wet zijn de bepalingen voor kampeerauto’s aangaande het overnachten in een voertuig, het kamperen op de openbare weg en het parkeren voorzien. De vigerende Spaanse wetgeving laat toe dat er in een geblindeerd voertuig mag worden overnacht. Daardoor merken wij een heel jaar door, gedurende weekends en verlofperiodes, een overvloed van bestelwagentjes die geheel of partieel werden omgebouwd om als camper door te gaan.
In Spanje kan er met campers alleen worden gekampeerd op de daarvoor bestemde plaatsen. Dat zijn campings, camperterreinen die meestal privé worden uitgebaat en andere aangewezen plaatsen waar dit uitdrukkelijk wordt vermeld.

Overnachten mag

Overnachten in een camper staat niet gelijk aan kamperen, zolang er geen van de hierna vermelde handelingen worden verricht.
Uitgedraaide luifel – geopende scharnierende ramen – plaatsen van stabiliserende poten – lozen van vloeistoffen – plaatsen van meubilair rond het voertuig – maken van storende geluiden en het plaatsen van zaken die buiten het voertuig steken.

Parkeren mag 

Een motorhome kan net als elk ander voertuig, overal worden geparkeerd, zolang dat vanwege zijn afmetingen haalbaar is. 
Een camper staat geparkeerd, ook al zijn de dakkoepels geopend en zijn de inzittenden binnen aanwezig (ook slapend), Indien nodig vanwege de helling, mogen er wiggen worden gebruikt als veiligheidsmaatregel.

Uiteraard is het verplicht om te parkeren binnen de wegmarkeringen. Neem zo weinig mogelijk ruimte in en neem geen plaats op voetpaden. Dat staat duidelijk in de instructies van het Dirección General de Tráfico (DGT) 08/V-74. 

Goed gedrag

Parkeer alleen op de gemarkeerde plaatsen en neem slechts één parkeerplaats in. Als het niet uitdrukkelijk is toegestaan, kampeer dan niet (vrij kamperen is in Spanje niet toegestaan). Maak nooit open vuren en respecteer de andere weggebruikers. 
Rommel hoort thuis in een afvalbak en vloeistoffen lozen doe je alleen op de daarvoor bestemde plaatsen.

Het hoofdstedelijk bestuur heeft het alvast begrepen. Daar zijn er zestien parkeerplaatsen voorzien voor campers en zwerfauto’s nabij het Palmetum. Het zijn gewoon ruime parkeerplaatsen en geen zones waar kan geloosd worden of worden aangesloten op elektriciteit of waterleiding. Dat komt ooit later wel.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BONT OM DE ARM…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

STRAND ZONDER ZAND

VIDEO LEPRADORP ABADES

MEER DAN 1 TENERIFE

spot_img