dinsdag, november 28, 2023
spot_img
HomeBlogKALK EN STEEN METSELT WEL

KALK EN STEEN METSELT WEL

Het spreekwoord ‘kalk en steen metselt wel’ had ik voordien nog nooit gehoord. Volgens mijn trouwe vriend Google wil dit zeggen dat eten en drinken goed samengaan.

Velen onder jullie zullen het hier ongetwijfeld mee eens zijn en al helemaal de Bourgondische Belgen onder jullie. Daar waar jullie wonen vormt een Bourgondische levensstijl eerder een norm dan een uitzondering. Lekker eten gaat meestal gepaard met een bijhorend drankje. Zelf ben ik absoluut geen alcoholliefhebber en zal dit nooit spontaan drinken. Anderzijds durf ik mezelf wel een Bourgondiër noemen.

Koken op Tenerife?

Toen mijn man en ik de eerste maanden op Tenerife woonden, had ik het moeilijk op vlak van eten. In de Lage Landen kun je naar de supermarkt gaan en kopen waar je zin in hebt. Het maakt meestal niet uit of groenten en fruit seizoensgebonden zijn, ze zijn steeds voorradig.

Op Tenerife weet je pas na verloop van tijd waar je alle fruit en groenten kan vinden. Maar dan nog zijn er handelszaken waar groenten en fruit soms schaars zijn, of enkel verkrijgbaar tijdens het seizoen. Enerzijds is dit beter voor het milieu, anderzijds is het soms wel moeilijker als je de helft van de ingrediënten van je recept niet kan vinden.

Niet alleen zelf koken, maar ook uit eten gaan bleek in het begin moeilijker op Tenerife dan in de Lage Landen. Je zit op Tenerife met een overvloed aan restaurants waar het eten echt verschrikkelijk ondermaats is. Maar eenmaal je de betere plekjes leert kennen, dan moet het eten op Tenerife absoluut niet onderdoen voor dat in België of Nederland! Dan heb je ook nog het geluk dat de prijzen op het eiland altijd lager zijn dan in de Lage Landen waardoor je kunt genieten van een uitstekende maaltijd aan heel scherpe prijzen.

Een lekker wijntje bij het eten is leuk, maar absoluut geen must. Ik kan enorm genieten van alle smaken en geuren die een keuken in een gerecht tovert en daarbij kan ik perfect genieten van een fris glaasje water. Het belangrijkste is dat we genieten van het eten en het daarbij horende drinken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

FIETSEN OP TENERIFE

ZOMERZONNEWENDE