zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsKAKKERLAKKENPLAAG IN ARICO
spot_img

KAKKERLAKKENPLAAG IN ARICO

In verschillende deelgemeenten en gehuchten van de gemeente Arico, vooral in de kustgebieden, is een ware kakkerlakkenplaag uitgebroken. Buurtgemeenschappen in de kustgebieden zijn ongerust en daarom heeft de PSOE het gemeentebestuur de bel aangebonden. De inwoners gaan de plaag zelf te lijf en desinfecteren overal waar nodig is. Enkel op publieke plaatsen kan er niet worden ingegrepen want dat is de verantwoordelijkheid van de gemeentelijke overheid.

Het gemeenteraadslid Olivia Delgado (PSOE), zegt dat er meer dan een jaar geleden in een plenaire vergadering een voorstel werd voorgelegd om de jaarlijkse verdelgings- en ontsmettingscampagnes uit te besteden. Tot op heden is daar nog steeds geen antwoord op gekomen van het gemeentebestuur en de burgemeester. In normale omstandigheden wordt een dergelijke actie gepland en op regelmatige tijdstippen uitgevoerd, maar niet in Arico.

De plaag moet dringend worden aangepakt aan de bron en dat zijn de riolen en collectoren van het afvoerwater. Nu de temperaturen hoog zijn gedijen kakkerlakken bijzonder goed en wordt het uiterst dringend om de kakkerlakken massaal uit te roeien. Enkel op deze manier wordt een optimale gezondheidstoestand in de gemeente gegarandeerd. De technieken voor uitroeiing door vergassing of door biologisch afbreekbare vloeistoffen zijn niet schadelijk voor mens en milieu, maar zolang de gemeente niet ingrijpt is de situaties nefast vanuit het oogpunt van de volksgezondheid.

Betreurenswaardig

Door het feit Arico te maken krijgt met een ernstig probleem qua volksgezondheid heeft de gemeente het Canarische Directoraat-generaal Volksgezondheid op de hoogte gebracht, zodat de lokale overheid haar verantwoordelijkheid kan nemen om de dringende ontsmettings- en verdelgingscampagnes uit te voeren. Het is betreurenswaardig dat de inwoners van Arico in deze omstandigheden moeten leven omdat de lokale overheid haar opdracht niet gedegen uitvoert en haar verantwoordelijkheid niet neemt. Families en gezinnen met weinig middelen doen moeite om hun eigen woningen te desinfecteren, maar omdat het probleem op straat ligt, dit is niet de juiste oplossing.

Een flinke sneer

Olivia Delgado herinnert eraan dat er moet gewerkt worden aan een plan van aanpak van ernstige sanitaire problemen, zoals ze zich in Las Maretas voordoen. Ook in Abades, Porís de Abona, Tajao en La Caleta laat de infrastructuur te wensen over en is dit oorzaak van een massieve uitbreiding van het kakkerlakkenbestand. Het spel wordt politiek hard gespeeld. De socialistische partij laakt de houding van het gemeentebestuur en stelt dat het hier gaat om investeringen die door de eilandregering in het verleden moesten worden gesubsidieerd maar niet zijn uitgevoerd als gevolg van een passieve houding en gebrek aan beheer van het gemeentebestuur van Arico.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KLEINE POTJES

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

KONINKRIJK TENERIFE

WAT EEN SMURRIE

IJSGROT – CUEVA DEL HIELO

spot_img