donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKABELBAAN OPEN OF DICHT
SEB LEESON LEGAL GROUP

KABELBAAN OPEN OF DICHT

El Teide, de berg die schittert als een parel en in de wintermaanden glinstert als een diamant, werkt als een magneet. Je kunt je blik er niet van weghouden. Je moet er naar kijken, of je nu wilt of niet. De Teide is niet zomaar een berg, de Teide is meer dan een normale vulkaan, de Teide is een stratovulkaan.

Het weer verschilt van locatie tot locatie; dat merken wij het hele jaar door. We weten dat er een vijftal onduidelijk afgelijnde weer- of klimaatzones op het eiland bestaan. Twee ervan ken je alvast; het verschil tussen noord en zuid dat zich vooral kenmerkt in temperatuur en vochtigheid. West en oost onderscheiden zich ook. Niet zozeer in de uren zonneschijn maar wel door de wind en vooral in de hevigheid ervan. Met een constante noordoostpassaat waait het bestendig over de oostkust terwijl er amper wind staat aan de westkust.
Een vijfde microklimaat strekt zich uit in het hooggebergte en genereert er een bergklimaat, net daar waar je naartoe wil …!

                              Deze afbeelding is slechts een voorbeeld van wat je op de website ziet.

Soms is het moeilijk in te schatten welk weer er boven de 2.400 meter heerst als je lekker lui van de zon en de warmte profiteert in de kustgebieden. In deze kustzones is het weer in niets te vergelijken met het weer rond op Las Cañadas en rond de Teide.
Het Instituto de Astrofísica de Canarias heeft in Izaña op 2.371 meter hoogte een weerstation die volgende gegevens elke 15 minuten geüpdatet online plaatst.
Namelijk, de vochtigheid, de barometrische data, de windsnelheid, de windrichting en de radiatie van de zon.
Deze waarnemingen zijn actueel en kunnen HIER geraadpleegd worden. Maar dan weet je nog niet als de kabelbaan in werking is!
HIER kun je zien of de kabelbaan in werking is. Staat er naast de gondel en Teleférico Abierto in het groen, dan kun je het doen. Staat er naast de gondel en Teleférico Cerrado in het rood, dan ben je er aan voor de moeite.

Ik wil hier ook een aanbeveling doen. Ben je op Tenerife dan moet je minstens één keer met de kabelbaan naar boven. Letterlijk en figuurlijk een adembenemende trip die je je de rest van je leven zult herinneren.

Online boekingen doe je HIER, ook vanuit je luie zetel.  
Het actuele weer staat HIER te lezen.
Wil je helemaal naar boven dan kun je HIER de vergunning aanvragen. Klik bovenaan op de gewenste taal.
Let op! Zorg dat de kabelbaan en de vergunning op dezelfde datum vallen.
Er is een lange wachtlijst. Boek tijdig!

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VOOR ONZE LIEVELINGEN

DOLFIJNEN EN GRIENDEN

GEITENKAAS

SEB LEESON LEGAL GROUP