woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsJONGEREN VOELEN ZICH AANGESPROKEN

JONGEREN VOELEN ZICH AANGESPROKEN

Aan de oproep van de overheid aan jongeren vanaf 18 jaar, om zich te laten inenten zonder voorafgaande afspraak, is duidelijk gehoor gegeven. In het Hospital de La Candelaria werden volle wachtzalen bij de vaccinatieruimte opgemerkt. Eindelijk beseffen jonge mensen de kracht en het gevaar van het SARS-CoV-2-virus, net op het moment waarop de vijfde golf hoogtij viert en hun leeftijdscategorie erdoor wordt bedreigd.

De afgelopen weken waren de jongeren kop van jut en stonden ze dagelijks in de schijnwerpers omwille van hun antigedrag in verband met de coronamaatregelen. Restricties en regels werden constant genegeerd en daarmee waren de overheidsinstanties niet gelukkig. Deze bevolkingsgroep werd meer dan eens verantwoordelijk geacht en in oorzakelijk verband gebracht voor de hoge besmettingsgraad die op Tenerife en op de overige eilanden zijn geconstateerd.

Gisteren waren het de jongeren zelf die hun verantwoordelijkheid namen om weerstand te bieden tegen de coronapandemie door massaal naar de vaccinatiecentra op Tenerife en Gran Canaria te trekken. Iedereen, ook het personeel van de inentingscentra, was verrast door de positieve ingesteldheid van de 18-plussers, die zonder afspraak een inspuiting tegen het COVID-19-virus konden krijgen, in het kader van een nieuwe actie van het Canarische Ministerie van Volksgezondheid.
Uiteindelijk zijn er reeds, vanaf het begin van de campagne, ruim 75.000 jongeren tussen 20 en 29 jaar gevaccineerd.

Om de vaccinaties te bestendigen wordt de kans geboden aan elke 18-plusser om zich te laten vaccineren in de vaccinatiecomplexen op zowel Tenerife als Gran Canaria van maandag tot vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur, zonder voorafgaandelijke afspraak. De vaccinatiecentra krijgen dagelijks een aantal dosissen geleverd. Zo ontvangt het Pabellón Santiago Martín in Santa Cruz dagelijks tweehonderd dosissen, het Casa del Emprendedor in Los Realejos, het Magma-centrum in Adeje en het CTcan in Candelaria ontvangen elk honderd dosissen per dag.
Bij wijze van uitzondering zullen er in het Universitair Ziekenhuis (HUC) tussen 16.00 en 18.00 uur tot 150 vaccinaties worden toegediend aan mensen die zich aanmelden zonder afspraak.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DE LAATSTE EXEMPLAREN

VIDEO ROMERIA GARACHICO

NOODHULP TE BETALEN