donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsJE HOUDT HET NIET VOOR MOGELIJK
spot_img

JE HOUDT HET NIET VOOR MOGELIJK


Het alarmniveau op Tenerife staat amper op groen (niveau 1) en op tal van plaatsen worden de beperkende maatregelen reeds aan de laars gelapt.
Zo verzamelen er zich groepen mensen rond chiringuitos (strandbars) in de kustgebieden van Adeje, om te dansen terwijl er sprake is van overmatig drankgebruik.
In het centrum van Santa Cruz is er zelfs een onvervalst carnavalsfeestje ontstaan op het terras van een bar. Het weekend was hectisch, vooral voor de ordediensten.

De buitengewone beperkingen die nog even worden aangehouden om de verspreiding van het coronavirus tijdens de carnavalsweek in te dammen, zijn duidelijk en ondanks herhaalde overtredingen hebben de autoriteiten voet bij stuk gehouden om overtreders op de bon te zwieren. De controlerende overheid had het over een ‘echte waanzin’.

Zaterdag werd uit het niets een feestje gebouwd op Playa del Duque. Op de eilanden wordt dit een botellón genoemd en verwijst dit naar jongeren die samenhokken op eenzelfde plaats om alcohol te consumeren. Op Playa Diego Hernadez vonden dezelfde taferelen plaats.

Op ongeveer hetzelfde moment werd in een horecazaak op Playa Enramada, gelegen aan de boulevard in Costa Adeje, zoveel muzikale animatie gebracht dat de klanten begonnen te dansen en zingen, een activiteit die volgens de beperkende maatregelen verboden is tot 22 februari.

Op sociale media gaat een filmpje viraal waarop een groep, voornamelijk jongere mensen, op een terras in het centrum van Santa Cruz, zich zingend en dansend vermaken. De lokale politie heeft het feestje stilgelegd en moest later nog een aantal keren uitrukken voor soortgelijke gevallen.

Concreet stelt het Boletín Oficial de Canarias (BOC) dat activiteiten die leiden tot drukte, het niet in acht nemen van de veiligheidsafstand, niet of verkeerd gebruiken van mondkapjes en het houden van feesten, danspartijen, karaoke, wedstrijden, concerten of achtergrondmuziek die uitnodigen tot dansen of zingen, ten strengste berboden.

De gemeenteraad van Santa Cruz heeft aangekondigd dat er maandag een dossier zal worden geopend waarin alle handelaars zullen worden aangeklaagd die niet hebben voldaan aan de geldende gezondheidsvoorschriften die door de Canarische overheid zijn vastgesteld.

Het was een hectische dag voor de politie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ROKEN VERBODEN

MEER DAN 1 TENERIFE

BAGAGEKOSTEN

spot_img