vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsJASPER PHILIPSEN VERWELKOMD OP TENERIFE

JASPER PHILIPSEN VERWELKOMD OP TENERIFE

Een spurtbom is het minste wat je kunt zeggen als het gaat over Jasper Philipsen. Dat bewijzen twee overwinningen in de Tour de France en eindwinst in het 85ste na-Tourcriterium in Aalst waar hij Yves Lampaert en Geraint Thomas het nakijken gaf. Twee op een rij, dat is pure realiteit. Zondag won hij de laatste etappe in de Ronde van Frankrijk op de Champs-Élyssées in Parijs, ruim 24 uur later was het prijs in Aalst.

En dat moest gevierd worden. De in Mol geboren wielrenner (2 maart 1998) reisde naar de vakantieplek waar vader en moeder verblijven om uit te rusten van drie weken hard knokken. Tenerife is in het verleden dikwijls gast geweest voor wielrenners die op hoogtestage kwamen maar voor Jasper is Tenerife nu het eiland waar de vélo aan de kant staat. Rusten in het bijzijn van zijn dichtste familie. Hoe leuk is dá!

Tous ensemble

Transavia HV6213 zette zich om precies 10.30 uur aan de grond op de luchthaven in het zuiden van Tenerife. In het luchthavengebouw aan de uitgang A1 is het reeds een drukte van belang. Familie, vrienden en supporters komen samen en draperen zich in tricolore fladderende kledij, de spandoeken worden uitgerold, de toeters en bellen worden getest om de spurtbom van Alpecin-Fenix op gepaste wijze te verwelkomen.

Hilarisch waren de momenten, vooraleer Jasper aankwam, waarop onbekende aankomende reizigers de wachtende supporters voorbijkwamen. Een aantal van deze buitenlandse toeristen stak de armen de hoogte in, alsof de ontvangst voor hen was bedoeld. Het onthaalcomité zorgde dan met een gepast antwoord van gejoel en getoeter. Iedereen content. De repetitiestonden van het legioen Jasperfans bracht alvast leven in de brouwerij.
Zo is de sfeer nu eenmaal op Tenerife, tous ensemble.  

Sympathieke jongen, die Jasper

Wachten duurt lang, ook hier … we verdenken Jasper ervan het vliegtuig als laatste te hebben verlaten om de schare fans op de proef te stellen, maar de verdenking vervaagt snel omdat Jasper niet op de hoogte is van wat er staat te gebeuren. 
En dan is het zo ver, hij verschijnt uit het niets aan het eind van de couloir. De adrenaline bij de supporters schiet in één keer de hoogte in en het verbaal geweld barst los. Ritmes en toonaarden verdringen elkaar. De luchthaven kijkt verschrikt op.
Gejuich, geroep, getoeter en applaus op alle banken. Ook toevallige voorbijgangers delen mee in het vreugdemoment.
Jasper is een van ons en wordt op gepaste wijze verwelkomd. Dat verdient hij.

Voor Jasper was het niet anders dan het einde van een werkdag. Hij werd gevraagd om te handtekenen en om op de foto te gaan. Voor zijn supporters doet hij alles, voor zijn fans op Tenerife steekt hij graag een tandje bij. Sympathiek jongen, die Jasper, echt waar.

De redactie van Tenerife Connect wil van deze gelegenheid gebruik maken om Jasper te feliciteren met zijn overwinningen en wenst hem heel veel succes in zijn verdere wielercarrière. 

Alle foto’s van Jaspers verwelkoming op Tenerife staan in de Facebookgroep Tenerife voor Nederlandstaligen en kunnen worden gedownload.

Een uitzinnig ontvangstcomité op de luchthaven Tenerife Sur, wachtend op Jasper Philipsen.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERBODEN TE ROKEN

OCEAANWATER WORDT WARMER

ROMMEL OP DE MARKT