dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsIS EEN VIERDE GOLF TE VERMIJDEN?
spot_img

IS EEN VIERDE GOLF TE VERMIJDEN?

Vandaag begint op de Canarische Eilanden een vierdaagse waarop het lijkt dat iedereen het huis uitvlucht. Dit is een jaarlijks terugkerende gewoonte die traditie en familiebezoek naadloos aan elkaar koppelt. Vraag is enkel: Is dit wel verantwoord in tijden waarin het COVID-19-virus welig tiert? Canarios beginnen deze vierdaagse vakantie met slechte gegevens en de vrees voor een heropflakkering van de coronabesmettingen, zoals deze die zich voordeden met Kerstmis en Carnaval. Toen ook had de bevolking de neiging om zich te ontspannen en de maatregelen aan hun laars te lappen.

De Canarische overheid doet er alles aan om de vaccinaties te versnellen. Gisteren werd een nieuw record geregistreerd, door het toedienen van 12.760 dosissen.

De Canarische Eilanden staan voor een uitdaging waarbij een vierde golf van besmettingen te allen tijde moet worden voorkomen en wil niet terugvallen in een situatie zoals rond de kerst- en carnavalsperiode, toen de bevolking ook de neiging had zich te ontspannen.
Het gaat erom om het gezond verstand te blijven gebruiken en de maatregelen verder na te leven op dagen dat er meer vrije tijd is om sociale contacten op na te houden.

De Canarische archipel staat voor een strijd tussen pandemie en vaccinatie. Elke dag waarin geslaagd wordt om de toename van de besmettingen uit te stellen en vooruitgang te boeken bij de immunisatie, komt men dichter bij de overwinning en aldus ook dichter bij een normale zomer.

Spanje ontvangt in april meer dan 5 miljoen vaccins van de drie leveranciers Pfizer, Moderna en AstraZeneca, aangevuld door deze van Janssen & Janssen, waarvan maar één prik moet toegediend worden.

Voor alle duidelijkheid: het aantal besmettingen op de Canarische Eilanden is ruim viermaal lager dan in de Lage Landen. De geaccumuleerde incidentie (op 14 dagen en per 100.000 inwoners) op Canarias bedraagt 129,64, terwijl België af te rekenen heeft met een A.I. van 550,60 en Nederland met een A.I. van 558,30 besmettingen. (Bron – cijfers van 31 maart 2021)

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GESTOLEN BAGAGE

FEESTDAGEN 2018

spot_img