vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsIRRITERENDE HAVENGELUIDEN

IRRITERENDE HAVENGELUIDEN

Toen de eerste boortorens naar de haven van Granadilla werden gesleept ontstond er ongenoegen bij de bevolking. Blijven de boortorens en de boorboten op de werf in Santa Cruz of komt de hele boetiek naar de haven van Granadilla, was de vraag die door iedereen werd gesteld.
Wie de zuidoostkust op Tenerife frequenteert zal het wel reeds opgemerkt hebben. In de haven van Granadilla is het een komen en gaan van olieplatformen en boorschepen. Dat er een relatie bestaat tussen de haven van Santa Cruz en deze van Granadilla is nagenoeg geweten.

In Santa Cruz is het gerenommeerde scheepsreparatiebedrijf Tenerife Shipyards gelegen die werk verschaft aan 700 mensen. Het moederbedrijf Femete, is een bedrijf dat reparatiediensten levert aan de boorschepen en dito platforms van Ensco, ‘s werelds grootste onderneming voor de gas- en oliewinning. Om de werkdruk op de scheepswerf in Santa Cruz te laten afnemen worden er scheepsherstellingen en aanpassingen uitgevoerd aan de noordpier van de haven in Granadilla de Abona.

Sedert de komst van de reusachtige boorplatforms worden de inwoners van Granadilla gestoord door een vervelend en aanhoudend zoemend geluid dat wordt veroorzaakt in het havengebied. Ondraaglijk, vooral ’s nachts, zozeer zelfs dat de inwoners worden gestoord in hun slaap, angstig worden en last krijgen van oorsuizingen.

De zoemende geluiden zijn overal in de gemeente te horen, van Pelada met een hoge intensiteit tot El Cabezo en Sotavento met een zwakker gezoem.
De intensiteit van de trillingen is de laatste maanden toegenomen, zodat het onhoudbaar is om in het gebied te leven onder deze niet-aanvaardbare geluidsnormen. De omwonenden eisen dat de bevoegde autoriteiten ingrijpen en waken over de gezondheid van de mensen die in het gebied wonen.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Granadilla de Abona een vergadering gehouden met de havenautoriteit van Santa Cruz om het hinderend lawaai en de irriterende overlast aan te pakken die worden veroorzaakt.
Burgemeester José Domingo Regalado wees de havenautoriteiten op de noodzaak om een oplossing te zoeken van enerverende en vervelende geluiden die te horen zijn in het kustgebied. Het Havenbedrijf heeft toegezegd om een studie uit te voeren naar de geluiden die vermoedelijk door trillingen worden veroorzaakt.
Ook de gemeente zal een onafhankelijke studie laten uitvoeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

HET VOLMAAKTE LEVEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES