dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsIRRITERENDE HAVENGELUIDEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

IRRITERENDE HAVENGELUIDEN

Toen de eerste boortorens naar de haven van Granadilla werden gesleept ontstond er ongenoegen bij de bevolking. Blijven de boortorens en de boorboten op de werf in Santa Cruz of komt de hele boetiek naar de haven van Granadilla, was de vraag die door iedereen werd gesteld.
Wie de zuidoostkust op Tenerife frequenteert zal het wel reeds opgemerkt hebben. In de haven van Granadilla is het een komen en gaan van olieplatformen en boorschepen. Dat er een relatie bestaat tussen de haven van Santa Cruz en deze van Granadilla is nagenoeg geweten.

In Santa Cruz is het gerenommeerde scheepsreparatiebedrijf Tenerife Shipyards gelegen die werk verschaft aan 700 mensen. Het moederbedrijf Femete, is een bedrijf dat reparatiediensten levert aan de boorschepen en dito platforms van Ensco, ‘s werelds grootste onderneming voor de gas- en oliewinning. Om de werkdruk op de scheepswerf in Santa Cruz te laten afnemen worden er scheepsherstellingen en aanpassingen uitgevoerd aan de noordpier van de haven in Granadilla de Abona.

Sedert de komst van de reusachtige boorplatforms worden de inwoners van Granadilla gestoord door een vervelend en aanhoudend zoemend geluid dat wordt veroorzaakt in het havengebied. Ondraaglijk, vooral ’s nachts, zozeer zelfs dat de inwoners worden gestoord in hun slaap, angstig worden en last krijgen van oorsuizingen.

De zoemende geluiden zijn overal in de gemeente te horen, van Pelada met een hoge intensiteit tot El Cabezo en Sotavento met een zwakker gezoem.
De intensiteit van de trillingen is de laatste maanden toegenomen, zodat het onhoudbaar is om in het gebied te leven onder deze niet-aanvaardbare geluidsnormen. De omwonenden eisen dat de bevoegde autoriteiten ingrijpen en waken over de gezondheid van de mensen die in het gebied wonen.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Granadilla de Abona een vergadering gehouden met de havenautoriteit van Santa Cruz om het hinderend lawaai en de irriterende overlast aan te pakken die worden veroorzaakt.
Burgemeester José Domingo Regalado wees de havenautoriteiten op de noodzaak om een oplossing te zoeken van enerverende en vervelende geluiden die te horen zijn in het kustgebied. Het Havenbedrijf heeft toegezegd om een studie uit te voeren naar de geluiden die vermoedelijk door trillingen worden veroorzaakt.
Ook de gemeente zal een onafhankelijke studie laten uitvoeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP