zondag, november 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsINZETTEN OP ZONNEPANELEN

INZETTEN OP ZONNEPANELEN

Het ministerie van Ecologische Overgang en Bestrijding van Klimaatverandering van de Canarische regering zal de 31 gemeentebesturen voorstellen om fotovoltaïsche panelen te installeren op de daken van alle openbare gebouwen. Dit project wordt gefinancierd door het Europees Herstelfonds dat werd opgericht om de klappen van de coronacrisis op te vangen.
Het doel van dit initiatief is energiebesparing die ten goede komt aan de staatskas en vervolgens zal worden omgezet in steunmaatregelen voor het eigen energiegebruik van de bevolking. Dit zou de manier zijn om de democratisering van energie te bevorderen.

De regioregering heeft een prognose gemaakt met vier hypothesen, gebaseerd op de subsidie die van de Europese Unie kan komen. Het voorstel dat als ideaal wordt beschouwd om te investeren in zonnepanelen en batterijen om 80% van de vraag te dekken, betekent een toelage van 142.576.704 euro waardoor er een jaarlijkse besparing optreedt van € 7.869.157.

Het voorstel bevat een tweede deel. De besparingen die de overheidsdienst genereren worden omgezet in subsidies voor de inwoners. Op deze manier kan het proces van democratisering van energie versnellen.

Voor deze projectie zijn tabellen opgesteld voor alle eilanden. Op Tenerife zouden de jaarlijkse besparingen in alle gemeenten, in het beste geval 7,8 miljoen euro betekenen bij een Europese investering van 42,4. Twee andere hypothesen leveren een besparing op van maximaal 9,4 miljoen en minimaal 1,5 miljoen, afhankelijk van de bijdrage van de Europese fondsen.

De Canarische Eilanden hebben reeds een exclusieve toewijzing van 460 miljoen euro voor duurzame energie in de wacht gesleept, maar verwacht in de komende jaren aanspraak te maken op 1.500 miljoen euro voor de ecologische transitie in de vorm van subsidies, rechtstreekse steun of structurerende projecten.
‘Zet je dak aan het werk’ is de toepasselijke naam van dit initiatief.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUW EILAND IN DE MAAK

SCHILDERIJ VOOR EEN VRIEND

TENERIFE IN DE TOEKOMST