dinsdag, november 28, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsINTERNATIONAAL TOERISME GROEIT VERDER

INTERNATIONAAL TOERISME GROEIT VERDER

Spanje blijft zijn positie als een van de favoriete bestemmingen voor nationaal en internationaal toerisme consolideren. De zonnige stranden, het rijke historische en artistieke erfgoed, de gevarieerde en voortreffelijke gastronomie en duizend dingen meer worden door het nationale en internationale toerisme aangestipt in alle Spaanse toeristische regio’s. De toeristische sector wijst erop dat dit jaar de cijfers van 2019 in 2022 met 90% zullen worden bijgebeend. 

In 2019, het jaar vóór de coronapandemie, overtroffen de Spaanse toeristische regio’s hun eigen record en daardoor positioneerde Spanje zich als het land met het hoogst aantal internationale bezoekers – meer dan 83 miljoen buitenlandse toeristen. In 2020 was er als gevolg van de van de coronapandemie en de quarantainemaatregelen een historische daling tot slechts 20 miljoen toeristen. In 2021 was er een herstel op te merken en werd het jaar afgesloten met iets meer dan 31 miljoen internationale toeristen.

Voorzichtigheid blijft geboden

Volgens een studie van casasrurales.net zijn de vooruitzichten voor de toeristische sector voor 2022 steeds gunstiger. Gedurende de paasperiode steeg het internationaal toerisme met 85%, voornamelijk omdat er versoepelingen en vrijstellingen werden uitgevaardigd voor reizigers uit de Europese Unie en de Schengenlanden. 

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk of andere niet-EU- of Schengenlanden moeten nog steeds, om toegang tot Spanje te krijgen, een van de volgende documenten overleggen: een volledig vaccinatie- of herhalingscertificaat, een negatieve diagnostische COVID-19-test die 24 uur voor vertrek is uitgevoerd, of een negatieve PCR-test die ten minste 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Deze passagiers worden gecontroleerd op alle Spaanse luchthavens en havens om ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd om op deze manier de volksgezondheid onder controle te houden en om de kans van nieuwe COVID-besmettingen zo laag mogelijk te houden.

Stimulans en groei

Dit is een positieve stimulans voor de Spaanse toeristische sector, aangezien voorheen bezoekers uit landen zoals de Verenigde Staten het land alleen konden binnenkomen als zij konden aantonen dat zij recentelijk door het virus waren getroffen en dus een natuurlijke afweer hadden opgebouwd. Nu moeten ze een van de drie hierboven beschreven documenten voorleggen.

Deze opheffing van de beperkingen en gezien de huidige sociaal-sanitaire situatie, zal het Spaanse toerisme naar schatting 90% van de cijfers halen van vóór de coronapandemie.

TERUG NAAR STARTSCHERM.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

DE CANARISCHE EILANDEN

GEVAARLIJKE SPINNEN

FACEBOOKTIPS