donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeetjesILLUSTERE BEZOEKERS OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

ILLUSTERE BEZOEKERS OP TENERIFE

Illustere bezoekers op Tenerife slaat op een rij monolieten die zijn opgesteld in Santa Cruz. Aansluitend op het artikel BEKENDHEDEN OP TENERIFE die wij eerder publiceerden en waarin een aantal VIP’s beschreven werden die ooit op het eiland aanwezig waren, komt dit artikel waarin wij het hebben over het gemeentebestuur en het havenbestuur van Santa Cruz, die samen met ‘Tertulia Amigos del 25 de Julio’ tachtig illustere beroemdheden naar de hoofdstad hebben gebracht.

Niet in levenden lijve weliswaar, wel op een gedenksteen, op een monoliet. Al deze bekendheden werden in een soort walk of fame geplaatst met de naam El paseo de visitantes ilustres. Een wandeling die je zeker eens moet ondernemen … warm aanbevolen.

Monolieten

Op een boogscheut van de Plaza de España in de richting van de haven staan ze allemaal netjes op één rij opgesteld, de tachtig bekendheden die ooit in Santa Cruz aan land gingen om Tenerife te bezoeken, of om er kort of langer te verblijven.
Velen zijn al overleden, een aantal zijn nog in leven. De veertig gedenkstenen, die telkens netjes twee beroemdheden afficheren, zijn monolieten uit beton en keramiek waarop op beide zijden een afbeelding en een verklarende tekst van een bekende en beroemde personaliteit is ingewerkt. 

De bedoeling is om deze personen in herinnering te brengen met Tenerife. Ze hebben stuk voor stuk iets betekend voor het eiland en daarmee wil de overheid hen eren en herdenken. De geschiedenis start in 1515 met ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan en eindigt in 2014 met supergeleerde en bolleboos Stephen Hawking.

Persoonlijkheden

Bij onze verkennende ronde merken we heel wat bekende en internationale persoonlijkheden op. De monolieten schuiven langzaam langs ons heen. Nu en dan houden we stil om tekst en uitleg te lezen. We herkennen onder meer Juan Sebastian Elcano, James Cook, Alexander von Humboldt , Charles Darwin, Henri de Bourbon, Maximiliaan van Habsburg, Jules Verne, Koning George V, Agatha Christie, Primo de Rivera, Winston Churchill en Pablo Neruda, om er maar enkele te noemen.

500 jaar geschiedenis

Tijdens de openingsceremonie had de burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, het over de symbolische waarde van deze realisatie terwijl het hoofd van het Havenbedrijf van Santa Cruz de Tenerife, Ricardo Melchior, het belang benadrukte van de aanwezigheid van deze belangrijke personen die onze geschiedenis hebben bewerkt. Een kort overzicht van 500 jaar geschiedenis door ‘slechts’ tachtig mensen. 

Misschien krijgt dit project ILLUSTERE BEZOEKERS OP TENERIFE navolging in de luchthavens, want niet alleen de verbindingen via de zeehaven waren belangrijk, de laatste halve eeuw is ook de connectie via de luchthavens een niet te versagen gegeven. Daarom zou een historische, educatieve en toeristische route helpen om de eilandgeschiedenis beter te leren kennen en het erfgoed ervan te verspreiden onder de grote massa.

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

EINDE SEIZOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

EEN SMAKELIJK TRIO

LENTE OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP