zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsILLEGALE PRAKTIJKEN DOOR PARTICULIEREN

ILLEGALE PRAKTIJKEN DOOR PARTICULIEREN

Taxichauffeurs uit Granadilla de Abona, die de luchthaven in het zuiden van Tenerife bedienen, hekelen een toename van illegale transporten die uitgevoerd worden door particulieren en daarom eisen zij meer politiecontroles. De taxichauffeurs waarschuwen voor het bestaan van een groep maffia-chauffeurs die de passagiers lastigvallen zodra ze voet aan de grond zetten in de luchthaventerminal. Ze wachten de ‘klanten’ op en brengen hen ver weg van de officiële taxistandplaats en vervoeren hen vervolgens in een huurauto, in een busje of zelfs in een privévoertuig.
De prijs wordt afgesproken vooraleer de rit begint en is aanmerkelijk lager geprijsd dan de officiële taxiprijzen.


De taxibond verwittigt de passagiers van dergelijke frauduleuze praktijken en zegt dat privévoertuigen geen aansprakelijkheidsverzekering hebben en dat de voertuigen niet beschikken over een taxikaart. Chauffeur en voertuig zijn bovendien niet in orde met de vigerende wetgeving inzake taxivervoer waar aan voldaan moet worden.

Meer controles gevraagd

Vóór de coronapandemie waren er controles die malafide praktijken aan het licht brachten, maar naargelang de pandemie vorderde, zijn de inspecties en het toezicht daarop weggeëbd. In het postcoronatijdperk zijn er al geen controles meer op deze illegale praktijken.
Geconfronteerd met deze situatie vragen de taxichauffeurs om meer controles, meer aanwezigheid van veiligheidspersoneel en politiediensten, en meer informatieborden die de locatie van de taxistandplaats aangeven.

Om de taxisector te beschermen vraagt de taxibond om hulp tegen de frauduleuze werking van de taximaffia. Als de luchthavenuitbater Aena de oude taxistandplaats in de nabijheid van de uitgangen naar de bussen teruggeeft, dan is 90 procent van de problemen opgelost.

Illegaal aanbod van huurauto’s

Maar er is meer. Door de inflatie, de prijsstijgingen en de autosector, de grote vraag naar huurauto’s en een kleiner aanbod – doordat het toerisme na de de coronapandemie snel is heropgebloeid – wordt er handig gebruik gemaakt van sociale media om particuliere voertuigen aan te bieden als huurauto aan toeristen.
Politie en overheid waarschuwen dat een particulier aangeboden voertuig niet in orde is met de vigerende wetgeving inzake de autoverzekering en dat de gebruiker en de inzittenden niet zijn verzekerd bij incidenten. 

Wegcontroles

De wegcontroles zullen zich dan ook toespitsen op de illegale autoverhuur. Bij elke controle of bij een ongeval zullen de politionele diensten het huurcontract opvragen. Bij illegaliteit wordt niet alleen de aanbieder gestraft, ook de aannemer zal een sigaar roken. Mogelijks volgt een inbeslagname van het voertuig.
Wie bij een erkend bedrijf een auto huurt hoeft uiteraard niets te vrezen.  

De prijzen zijn een economisch gegeven dat afhangt van vraag en aanbod. Hoe het komt dat er te weinig huurauto’s zijn op Tenerife, kun je HIER lezen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES