donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsILLEGALE AUTORACES AAN DE TEIDE
spot_img

ILLEGALE AUTORACES AAN DE TEIDE

Vanuit het observatorium in Izaña werden er illegale samenscholingen gemeld in het natuurpark van de Teide. Er werden bovendien ook streetraces gemeld op Las Cañadas, op een weg die door het natuurgebied loopt. Daarvoor werd de weg door de organisatoren op illegale wijze afgesloten voor alle verkeer.

Er is luide muziek te horen en daar komen veel jongeren op af. Dit is het sein om verzameling te blazen om het feest te starten. Daarbij wordt er niet gedacht aan de maatregelen die het COVID-19-virus indammen; geen afstand, geen maskerdracht. De snelheidsraces gaan door na zonsondergang en vooral in het weekend.

Op de weg die van Chío (Guía de Isora) naar het Nationaal Park van de Teide loopt, staan er auto’s links en rechts van de weg, staan er campers en is er veel volk aanwezig die zich niet storen aan de coronamaatregelen.
Het egocentrisme van sommigen is zo groot dat de volksgezondheid er moet onder leiden. Meer zelfs, activiteiten worden zo georganiseerd dat deze de regels gewoon worden omzeild. Aan Boca de Tauce, in Llano de Ucanca of in Roques de García gaan no-believers hun gang. Honderden mensen verplaatsen zich naar het nachtleven dat nu doorgaat in beschermde gebieden.

Er zit een hiaat in de wetgeving. Activiteiten organiseren in beschermde natuurgebieden is niet uitdrukkelijk verboden.
Mogelijke overtredingen op de corona- en milieuwetgeving kunnen wel worden gesanctioneerd, zoals luide muziek of het storten van afval.
Om nog maar te zwijgen van degenen die midden op de weg staan om foto’s te maken of video’s op te nemen. In gebieden zoals de lange rechte lijn naar het Parador Nacional of zelfs op Llano de Ucanca.

De overheid vtaagt de Guardia Civil om meer controles uit te voeren in gebieden die na zonsondergang normaal verlaten zijn.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img