zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsIK ZOEK WERK OP TENERIFE
spot_img

IK ZOEK WERK OP TENERIFE

Het zoeken naar werk op Tenerife is geen onbegonnen taak. Het hangt grotendeels af van het aanbod en van je eigen vaardigheden, ervaring, de sector waarin je wilt werken en de lokale economische omstandigheden. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je aan te passen aan de specifieke kenmerken van de lokale arbeidsmarkt. De aanleiding van dit artikel ‘Ik zoek werk op Tenerife’ kwam er door de overvloedige vacaturesop het eiland die maar niet raken ingevuld.

Schenk aandacht aan je curriculum vitae. Dit is een cruciaal middel bij het zoeken naar werk, omdat het potentiële werkgevers een overzicht geeft van je professionele motivatie, ervaring, vaardigheden en prestaties. 

Het meest gevraagd

Gezien het toeristische karakter van Tenerife, zijn er veel arbeidsplaatsen vacant in de toerisme- en horecasector. Hotels, bars, restaurants en de gehele toeristische sector zijn steeds op zoek naar vakbekwaam en meertalig personeel. Afhankelijk van de aard van het werk en de branche, speelt de kennis van de Spaanse taal een belangrijke rol. Overweeg taalcursussen als je nog niet vloeiend Spaans spreekt.

De meest gevraagde en moeilijkst in te vullen banen op Tenerife, en bij uitbreiding op de Canarische Eilanden zijn ober, kok, elektricien en vrachtwagen-/buschauffeur, voornamelijk door een gebrek aan ervaring, opleiding en talen.

Redenen

Volgens een rapport van de Servicio Canario de Empleo (SCE) – de Canarische Werkgelegenheidsdienst – staan er ook diverse vacatures open voor tuinman, badmeester, metselaar, bekister, slotenmaker, slager, visverkoper, winkelbediende en thuishulp.  

Het gebrek aan opleiding en ervaring, evenals een laag niveau van Engels en Duits zijn de belangrijkste redenen waarom er geen arbeidskrachten worden gevonden voor deze banen. Ook de afstand van het woon-werkverkeer, dat vaak meer dan dertig kilometer bedraagt, en de hoge huurprijzen in toeristische regio’s zijn oorzaken dat potentiële werknemers afhaken. Ik hoop met het artikel ‘Ik zoek werk op Tenerife’ voldoende informatie te verschaffen aan hen die staan te trappelen en wachten op dat laatste duwtje in de rug.

Het plan

De presentatie van de resultaten werden voor het eerst gepresenteerd in het ‘Plan de Prospección Laboral’ – het ‘Plan voor Arbeidsprospectie’. Dit is het medium dat in de toekomst moet zorgen voor een gerichte arbeidsprospectie op de openstaande vacatures bij bedrijven te achterhalen. Het team van 12 technische prospectie-experts verspreid over de Canarische Eilanden, die bedrijven bezoeken om de overheid te voorzien van informatie over beroepen die moeilijk in te vullen zijn.

Voor de directeur van de SCE is het in de horeca- en toerismesector van essentieel belang om een minimale talenkennis te hebben. Daarom is in het opleidingsaanbod van dit jaar, dat net een week geleden is gestart, het aantal taalopleidingen in deze branche met 63% gestegen.

Ook de bouwsector heeft moeite om arbeidskrachten te vinden vanwege het gebrek aan certificering. Zonder het bewuste certificaat – een beroepsvergunning – kan er niet worden gewerkt in de bouwsector. Hetzelfde geldt voor de transportsector. La Gomera en El Hierro zijn niet eens in staat om deze opleidingen aan te bieden, wat betekent dat er op deze eilanden een grotere inzet nodig is om werknemers op te leiden.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

EL SEMÁFORO

DE TIJD VAN TOEN

spot_img