vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesIDEALE LOCATIE VOOR TOPSPORTERS
spot_img

IDEALE LOCATIE VOOR TOPSPORTERS

Ideale locatie voor topsporters – De dienst Turismo de Canarias heeft eerder al de eilanden gepromoot bij iedereen die sportief is aangelegd. Fietsen, zwemmen, wandelen, beachvolley, triatlon … maakte niet uit welke sport je beoefent, als je dat maar doet op de Canarische Eilanden.
De overheid boort via het departement Toerisme een nieuwe niche aan. Er wordt een campagne gelanceerd om de eilanden, die in een subtropische gordel liggen, te promoten als dé ideale bestemming voor professionele trainingen en stages. 

De campagne kreeg de naam ‘Las Islas de los Seres Extraordinarios’, of ‘Islands of Extraordinary Beings’ en daarvoor werden er veertien topsporters aangetrokken in een nieuwe campagne die op zes Europese markten worden gericht. 
Het nationale zwemteam van Italië, de viervoudig gouden medaillewinnares Katarina Johnshon-Thompson, tweevoudig wereldkampioen Ironman Patrick Lange en Olympisch medaillewinnaar Marcell Jacobs behoren tot de 14 topsporters die deze uitzonderlijke campagne uitstraling moet geven.

Overtuigende boodschap

Deze campagne is 100% digitaal, waardoor het doelpubliek kan gesegmenteerd worden volgens hun sportdiscipline. De communicatiestrategie voor dit segment is gericht op degenen die nog een keuze moeten maken waar ze gaan trainen en moet ook de managers en begeleiders van teams duiding geven wanneer topsporters op zoek zijn naar bestemmingen om zich fysiek voor te bereiden op een volgend sportseizoen.

Twee fasen

De disciplines waarop de campagne zich in de eerste fase richt zijn atletiek, zwemmen, trailrunning (offroad hardlopen), fietsen, triatlon en beachvolleybal. In een tweede fase zal er gefocust worden watersporten, zoals zeilen, windsurfen en surfen. De gekozen 14 topatleten trainen al geruime tijd op de eilanden en zijn dus goed op de hoogte van de meerwaarde en van de voordelen die de Canarische Eilanden als bestemming bieden voor hun professionele loopbaan. 

Promotie in 6 landen

Het klimaat op de Canarische Eilanden is ideaal voor het menselijk lichaam. De lenterige temperaturen gedurende de winter zijn een meenemer voor iedere atleet die zich op de eilanden komt voorbereiden op een nakend sportseizoen.
Deze campagne is van start gegaan in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, Italië en Frankrijk. Deze stijloefening kost 800.000 euro en wordt betaald met middelen uit REACT-EU-fondsen.

Het aanbod en de mogelijkheden staan uitvoerig beschreven op de website van Islas Canarias. Tenerife en bij uitbreiding de Canarische Eilanden moeten een IDEALE LOCATIE VOOR TOPSPORTERS worden, ongeacht de sport die zij uitoefenen.

Dit artikel verscheen initieel op 24/11/2022 en werd opnieuw gepubliceerd op 02/03/2024 vanwege de actualiteit van het onderwerp. De overheid heeft eerder een lijst gepubliceerd met GEVAARLIJKE SPORTEN.

Video © IslasCanariasOficial

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PRECIES VIER JAAR GELEDEN

RIJKE GASTRONOMIE

TEIDE BIJ NACHT

spot_img