zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsIBERIA NEEMT AIR EUROPA OVER
spot_img

IBERIA NEEMT AIR EUROPA OVER

Iberia doet een koopje door Air Europa over te nemen voor 500 miljoen dollar, betaalbaar over zes jaar, in plaats van de gevraagde van 1 miljard dollar die eerder in november 2019 werd gevraagd. Iberia Líneas Aéreas de España, de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje met thuisbasis in Madrid, maakt deel uit van International Airlines Group (IAG), heeft de aankoop van Air Europa, die deel uitmaakte van de Globalia-groep, geregeld met een spreidingsplan in zes jaar.

De nieuwe voorwaarden van de overeenkomst vloeien voort uit de situatie die is ontstaan door de coronapandemie en de gevolgen daarvan voor de luchtvaartindustrie, waardoor Air Europa in slechte papieren terechtkwam. Globalia moest eerder al van de ondergang worden gered door tussenkomst van de Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI) die 475 miljoen euro investeerde in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij.

De overname, die naar verwachting in de tweede helft van het jaar zal worden afgesloten moet door de Europese Commissie worden goedgekeurd.
Het is de bedoeling dat de overname een aanzienlijke waarde zal opleveren door het genereren van rendement op het geïnvesteerde kapitaal. Dat betekent dat deze aankoop nog steeds als strategisch belangrijk wordt beschouwd voor de toekomst van IAG en Iberia.

Een belangrijk voordeel van de overname is een verbeterde positionering van IAG-hub in Madrid, waardoor de concurrentie met Amsterdam, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle wordt opgevoerd. Nieuwe mogelijkheden voor netwerkgroei en aanzienlijke voordelen voor de klant door het aanbieden van meer bestemmingsopties en flexibiliteit in de planning, evenals de toegankelijkheid tot een breder loyaliteitsprogramma, zijn troeven die voluit zullen worden uitgespeeld.

De luchtvaartmaatschappij heeft benadrukt dat zij Air Europa overnemen in een tijd waarin het herstel van de luchtvaart aanzienlijk wordt bevorderd door het wereldwijd vaccineren tegen het COVID-19-virus.
De netto-uitstroom van kasmiddelen uit deze transactie naar IAG zal naar verwachting minimaal zijn in 2021, de netto-kasstromen zullen naar verwachting positief zijn tegen het einde van de afbetaling in 2026.

Zowel Iberia als IAG tonen hun veerkracht in het omgaan met de diepste crisis in de luchtvaartgeschiedenis. Deel uitmaken van een grote groep is de beste garantie om de uitdagingen van de huidige markt te overwinnen. De concurrentiekracht op het wereldtoneel versterken, zal de klanten ten goede zal komen en de levensvatbaarheid van Air Europa zal verbeteren, wat de dan weer de werknemers van beide luchtvaartmaatschappijen ten goede zal komen.

Air Europa heeft een operationele vloot van 52 vliegtuigen, Iberia vliegt met 83 vliegtuigen en heeft er zeven in bestelling.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

WAAR EEN WIL IS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img