maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsHUURPRIJZEN STEGEN FORS
spot_img

HUURPRIJZEN STEGEN FORS

We zijn het al een beetje gewoon en, alhoewel niet leuk, moeten we door een lastige en harde financiële crisis die veel huisgezinnen op Tenerife en op de rest van de Canarische Eilanden treft. Prijsstijgingen ten gevolge van de oorlog in Oost-Europa, inflatoire toestanden en een nakende recessie zijn dagelijkse nieuwsitems geworden. Ook de huurprijzen op de eilanden moesten eraan geloven. En toch is een sprankeltje hoop.

Volgens gegevens van de Fotocasa Real Estate Index is de prijs van huurwoningen op de Canarische Eilanden op maandbasis met 0,4% gedaald en op jaarbasis met 15,4% gestegen, waardoor de prijs in november 11,16 €/ m2 per maand bedroeg. De stijging op jaarbasis is de op één na hoogste waarde die in 2022 is vastgesteld.

Duurste huurprijzen

In alle Spaanse steden zijn de huurprijzen op jaarbasis, in de afgelopen novembermaand, de hoogte ingegaan. In vijf gemeenten haalden de prijzen dubbele cijfers en in drie regio’s werd de 15% overschreden, namelijk in de Comunitat Valenciana (16,6%), de Balearen (16,5%) en de Canarische Eilanden (15,4%). Zij werden gevolgd door Madrid (14,0%), Cantabrië (10,1%), Navarra (8,4%), Extremadura (8,0%), Galicië (7,9%), Castilla y León (7,3%), Región de Murcia (5,6%), Andalusië (5,5%), Asturië (5,4%), Catalonië (5,3%), País Vasco (5,1%), Aragón (3,1%), La Rioja (2,9%) en Castilla-La Mancha (1,0%).

Prijs per vierkante meter

De ranglijst van autonome gemeenschappen met de duurste huizenprijzen om een woning te huren in Spanje ziet er als volgt uit: Madrid en Catalonië staan bovenaan de lijst, met prijzen van respectievelijk 15,36 €/ m2 per maand en 14,69 €/ m2 per maand. Zij worden gevolgd door Baskenland met 13,95 €/ m2 per maand, Balearen met 13,95 €/ m2 per maand, Canarische Eilanden met 11,16 €/ m2 per maand, Navarra met 10,58 €/ m2 per maand, Comunitat Valenciana met 10,05 €/ m2 per maand en Cantabrië met 10,05 €/m2 per maand. De regio met de goedkoopste huurprijs per vierkante meter is Castilla-La Mancha met 5,92 euro.

Op de Canarische Eilanden

De stijging in de provincie Gran Canaria de Las Palmas bedraagt 15,3%, de provincie Santa Cruz de Tenerife eindigde op 13,3%.
Wat de huurprijzen per vierkante meter betreft, staat de provincie Las Palmas de Gran Canarias op 11,65 €/m2 per maand en de provincie Santa Cruz de Tenerife op 10,38 €/m2.
Santa Cruz de Tenerife noteerde in november de grootste stijging met 20%, gevolgd door Telde (GC) met 16,1% en Las Palmas de Gran Canaria met 13,1%.
Wat de huurprijs per vierkante meter betreft, wordt de lijst voor november aangevoerd door Las Palmas de Gran Canaria met 12,19 €/m2 per maand, gevolgd door Santa Cruz de Tenerife met 10,79 €/m2 per maand en Telde (GC) met 9,11 €/m2 per maand. 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img