vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsHUURPRIJZEN BLIJVEN STIJGEN

HUURPRIJZEN BLIJVEN STIJGEN

De prijs van huurwoningen op de Canarische Eilanden is in juli met 12,7 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar en bedraagt momenteel 10,83 euro per vierkante meter, volgens de gegevens die Immobilaria Fotocasa publiceerde.
In Spanje steeg de prijs in juli met 0,9% ten opzichte van de vorige maand en met 7,4% ten opzichte van juli 2021. Op nationaal vlak is de gemiddelde huurprijs van een woning momenteel 11,21 euro per vierkante meter.

De huurprijs blijft nu al gedurende 33 maanden (sinds november 2019) boven de 10 euro per vierkante meter en daarvan is de huurprijs van de afgelopen julimaand de hoogste die gedurende deze hele periode.

De opwaartse trend van de huurprijs halen een historisch hoogtepunt. Dit moment is typerend voor de gebeurtenissen, de economie en de inflatie en markeert een mijlpaal van de immobiliënmarkt, wat de huurprijzen betreft. Niet onbelangrijk is dat ook een minder aanbod een oorzakelijk verband heeft en de prijzen verder de hoogte instuwen.

Flinke verhoging

In vergelijking met het voorgaande jaar is de prijs in alle autonome gemeenschappen gestegen. Regio Valencia met 17,5%, de Balearen +14,5%, Cantabrië +14,0%, de regio Murcia +13,9%, de Canarische Eilanden +12,7% en Madrid +11,2%. De prijsstijging lagen onder het gemiddelde in Catalonië +7,3%, Andalusië +5,0%, Asturië +3,7%, Aragon +3,4% en Baskenland +2,7%.

De duurste regio om te wonen is de Balearen, met een gemiddelde huurprijs van 15,39 euro per vierkante meter, gevolgd door Catalonië (14,79 euro), Baskenland (13,51 euro) en de Balearen (13,20 euro).

In de provincies

In alle provincies zijn de prijzen van huurwoningen in juli gestegen in vergelijking van dezelfde periode verleden jaar, met uitzondering van Guadalajara. Bovendien is de waarde van de huurwoningen in 20 provincies met meer dan 10% gestegen en in drie zelfs met meer dan 20%, namelijk in Girona (20,3%), Huelva (20,3%) en Malaga (20,2%). Gevolgd door Alicante (18,8%), Cuenca (15,8%) en Valencia (15,6%), alle drie meer dan 15%.

In 14 provincies wordt de huurprijs met 10 euro per vierkante meter overschreden. In drie daarvan met meer dan 15 euro: Barcelona met 15,77 euro, San Sebastian 15,52 euro en Madrid 15,39 euro.

Per gemeente

Als we de cijfers uitsplitsen naar de gemeenten, dan zien we een huurprijsverhoging in 98% van de Spaanse gemeenten gedurende het voorbije jaar. De grootste stijging vinden we terug in Gandía (Valencia), waar de prijs met 53,2% is gestegen. In gemeenten aan de Valenciaanse en Andalusische kust zijn de stijgingen eveneens hoog, meer dan 30%, zoals in Benidorm (43,0%), Torrevieja (36,9%), Fuengirola (36,8%), Benalmádena (35,0%), Estepona (34,5%) of Calvià (30,8%).

Barcelona is duurder om in te wonen dan Madrid, met een prijs van 18,43 euro per vierkante meter tegenover 16,57 euro in de Spaanse hoofdstad. De twee goedkoopste steden om een woning te huren zijn Puertollano (Ciudad Real) en Ponferrada (León), met een huurprijs van respectievelijk 5 euro en 5,32 euro per vierkante meter.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ONBEWOOND EILAND

TENERIFE… ¡YA VOY!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES