donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsHULPLIJN VOOR TESTS VAN TOERISTEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

HULPLIJN VOOR TESTS VAN TOERISTEN

Turismo de Canarias start een informatiecampagne voor alle toeristen die aankomen op de Canarische Eilanden en die verblijven in logiesverstrekkende sectoren om de archipel als veilige bestemming te kunnen promoten.

Het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische regering heeft de hotelsector en uitbaters van logiesverstrekkende verblijven, materiaal ter beschikking gesteld dat hen zal helpen om hun klanten te informeren over de inwerkingtreding en de belangrijkste bepalingen van het decreet 17/2020.
Dit decreet formuleert maatregelen die risico’s moeten inperken, die voortvloeien uit de intensivering van het verkeer van personen, van landen met een hoge COVID-19-incidentie naar de Canarische Eilanden.

Om de logiesverstrekkers in staat te stellen hun klanten te informeren over de uitvoering van deze maatregel, heeft Turismo de Canarias materiaal in verschillende talen ter beschikking gesteld op de website van Turismo de Islas Canarias.
Zo kan iedereen informatieve posters downloaden en afdrukken in het Spaans, Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Daarnaast heeft de promotionele website van Hola Islas Canarias zijn inhoud voor toeristen bijgewerkt, ook in meerdere talen. Met name in het deel over belangrijke informatie over het coronavirus, waar het zeer duidelijk wordt uitgelegd en antwoord geeft op de veelgestelde vragen van reizigers die twijfels hebben over de wijze waarop de maatregelen die op de eilanden worden toegepast, moeten worden nageleefd.

Het doel is drieledig en is gericht op drie verschillende doelgroepen: enerzijds ondernemers voorzien van nauwkeurige informatie die zij aan hun klanten kunnen doorgeven; anderzijds het beantwoorden van vragen die toeristen stellen voordat zij hun reis boeken, en ten slotte informatie leveren aan touroperators en reisbureaus.

De test mag niet ouder zijn dan 72 uur en moet gehomologeerd zijn door het land waar je vandaan komt of door de Europese Unie.

De test moet door iedereen, die verblijft in om het even welk onderkomen, vanaf 6 jaar kunnen voorgelegd worden.

Het testresultaat kan op papier of elektronisch gepresenteerd worden.

Op het testresultaat staan volgende gegevens: moet datum en tijdstip van de uitvoering van de test, de identiteit van de geteste persoon, het laboratorium dat de test afnam en uiteraard het resultaat van de test.

Er is een uitzondering voorzien voor residenten en niet-residenten die kunnen aantonen dat zij in de 15 dagen voorafgaande 14 november 2020, de Canarische Eilanden niet hebben verlaten.

In de wet is een aanbeveling voorzien dat elke toerist die aankomt op de Canarische Eilanden de mobiele app ‘Radar Covid’ moet installeren. Dat kun je HIER doen.

Een gedetailleerd overzicht in het Nederlands kun je HIER lezen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. beste Guy,
  wij arriveren a.s zaterdag.
  Hebben we dan al een negatieve test verklaring nodig.
  Het was me nog niet geheel duidelijk.
  Kun je mij uitsluitsel over geven.
  Alvast bedankt.
  Mvg,
  Leendert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VREEMDE MAAGD MARIA

SEB LEESON LEGAL GROUP