maandag, maart 20, 2023
spot_img
HomeCoronaHUIDIGE COVID-MAATREGELEN

HUIDIGE COVID-MAATREGELEN

De Spaanse Minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft aangekondigd dat de ministerraad dd. 07/02/2023 zal instemmen op de afschaffing van het verplichte gebruik van mond- en neusmaskers op het openbaar vervoer, maar dat de verplichting om deze beschermingsmiddelen te dragen in alle gezondheidscentra verplicht blijft.

De zeer stabiele epidemiologische situatie in Spanje, inclusief in de onafhankelijke regio’s, waaronder de Canarische Eilanden, heeft tot deze beslissing geleid. Wetenschappers en deskundigen die in het alarmcomité zetelen hebben besloten om de maskerplicht op te heffen bij elk transport met het openbaar vervoer.

Stap per stap

Op advies van het alarmcomité blijft het gebruik van mond- en neusmaskers echter verplicht in gezondheidscentra (centros médicos), verzorgingscentra (klinieken en hospitalen), gezondheidsinstellingen (apotheken en medische praktijken) en sociaal-geneeskundige centra voor alle bezoekers en alle werknemers.

Vorige week meldde Darias dat de mogelijkheid om het verplichte gebruik van maskers ook in apotheken af te schaffen een kwestie is die wordt afgewogen door de deskundigen. De minister heeft niet gezegd wanneer het masker in de gezondheidszorg zal worden afgeschaft. Zij wil de normalisatie stap voor stap uitvoeren.

Één jaar later

De Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud (CISNS) – Raad voor de Nationale Gezondheid – komt vóór de ministerraad van 7 februari bijeen om het administratieve gedeelte van de afschaffing van de maskers op punt te stellen. Op 7 februari wordt er gestemd door de ministerraad en op 8 februari kunnen de besluiten in een wet worden gepubliceerd in het Boletín Oficial del Estado (BOE) – het Spaanse Staatsblad/Staatscourant – en kunnen deze worden toegepast.

Het masker is bijna een jaar geleden, op 10 februari 2022, niet meer verplicht in de buitenlucht. Twee maanden later, op 20 april, was het ook niet meer verplicht binnenshuis, behalve in gezondheidscentra en op het openbaar vervoer.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

MEER DAN 29.000 LEDEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

KONINKRIJK TENERIFE

ZONNECRÈME VERPLICHT