donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogColumn GuyHOPELOOS VERLIEFD
spot_img

HOPELOOS VERLIEFD

Foto’s brengen mensen in een bepaalde stemming. Foto’s uit de oude doos vervoeren je zelfs terug in de tijd terwijl je wordt ondergedompeld in een nostalgische nevel. Maar over deze plaatjes hebben wij het hier niet, wel over de plaatjes die je terugvindt op het internet en die naar een nakende reisbestemming wijzen. 
Hoe leer je een nieuwe vakantielocatie als Tenerife kennen? Waar vind je mooie foto’s en filmpjes? Hoe plan je je verblijf en wat onderneem je ter plaatse?

Niet zo lang geleden stapte je daarvoor nog naar een reisbureau. Vandaag ga je enkel bij een reisagent langs om je reis te boeken en om de praktische zaken te regelen. De broodnodige verblijfsinformatie heb je vooraf reeds opgezocht. Dat deed je op het wereldwijde web dat het internet genoemd wordt.

Zoekvenster

Via allerhande zoekmachines, via You Tube en Vimeo, waar ook ter wereld je je bevindt, steek je je neus reeds aan het Canarische venster of stap je reeds door de voordeur die toegang verleent tot het subtropische eiland met de verleidelijke naam Tenerife.
De eerste reis beleef je al in gedachten – straks komt er een tweede, de echte – je laat je gedachten de vrije loop en wandelt emotioneel door een schitterend decor. De palmbomen wuiven, de oceaan golft en de terrasjes zitten vol. Dit zie je aan de mooie plaatjes en de zomerse filmpjes. Één woord schrijf je in het Google-zoekvenster. “T e n e r i f e” en je vertrekt op reis. De reis van je dromen beleef je ook eerst in je dromen.

Als een boek

Je wordt verliefd op een regio waar je nooit eerder verbleef of waar je straks voor de twintigste keer naartoe reist, het kriebelt in de buik en je bent er nog niet … omdat deze emotionele gedragingen worden teweeggebracht door een multimedia-apparaat. Je kunt dit best vergelijken met de beleving bij het lezen van een boek. Klap je het boek dicht, dan blijft de inhoud nog even nazinderen, je staart nog enkele ogenblikken dromerig voor je uit en finaal zet je het verhaal helemaal van je af.

Corona

Wat is de wereld klein geworden; deze hele globe past perfect in het apparaat waar je mee bezig bent. Wat is het makkelijk geworden om het digitaal toerisme binnen te stappen. Vind je ook niet? We weten dat er nooit tevoren zoveel internetgebruikers waren en dat erop vandaag meer smartphones in gebruik zijn dan PC’s en laptops samen. Wij weten ook dat 50% van de zoekopdrachten binnen het Googlegebeuren is gerelateerd met reizen. Nooit eerder stond de consument zo dicht bij zijn doel. Dit effect werd nog versterkt in 2020 en 2021 door een dreigend COVID-19-virus die de hele wereld indommelde in een coronapandemie. 

Geen goed niews

Tenerife is een denderend zoekwoord dat vele tienduizend keer per dag wordt ingetikt en zodoende een waarde wordt aangemeten, maar op welke plaats dit woord in de zoek-ranking staat is koffiedik kijken. We dromen verder, we laten ons verleiden door mooie plaatjes, we zwelgen de info helemaal naar binnen en romen het geheel af met een verleidelijk videofilmpje.

Laat ons verder dromen tot de grote dag er aan komt, dan pas kun je je ingebeelde belevenis vergelijken met de reële wereld. Dan pas komt Tenerife helemaal naar je toe. Maar dan begint het echt… Je wilt snel terug naar Tenerife. Het verlangen is groot. Het knaagt aan je. Hoe slechter het weer in de Lage Landen, hoe groter dat verlangen wordt.

Verlangen is een hele mooie deugd, maar wat heb je eraan als je met dat prangend gevoel zit om naar dat mooie eiland van je terug te keren op 3.000 km afstand.
Ik vrees dat ik geen goed nieuws heb. Als dit gevoel bekruipt, dan lijd je aan het Tenerifitissyndroom. Niet levensbedreigend, maar wel ongeneeslijk. 

Tenerifitis

Het gevoel dat je Tenerife reeds mist terwijl je er nog bent is hét eerste symptoom van de aandoening. Daarna wordt het erger en erger en er volgen nog ongemakken. Dit is therapeutisch exponentiële ziekte waarmee iedereen besmet kan worden; met verloop van tijd worden de aanvallen erger en worden ze heviger. Gelukkig ga je er niet dood aan.

Er is in de farmaceutische wereld geen enkel medicijn bekend die deze klachten kan bestrijden, laat staan genezen. Laat je vooral niet verleiden tot alternatieve geneesmiddelen of tot een bezoek aan een kwakzalver: het helpt geen zier! Het is een microbiologische aandoening die nog niet is opgenomen in medische vakliteratuur.

Maar er is een lichtpunt aan het eind van de tunnel. Je kunt de bijwerkingen van Tenerifitis verzachten door op regelmatige basis deze en andere gelijkaardige lectuur te lezen. Het helpt; hoe meer je ermee bezig bent, hoe beter voor je innerlijkheid, hoe rapper je tot rust komt. Het is een therapeutisch gegeven waaraan je jezelf kunt vastklampen wanneer de Tenerifemicrobe je bekruipt. Op deze manier kun je jezelf ook naar het eiland verplaatsen zonder maar één kilometer te reizen en dat is dan weer goed voor de portemonnee.

PS. Deze column een tweede keer lezen kan ook helpen de aandoening te verzachten.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

TENERIFE VOOR KINDEREN

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img