donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogColumn GuyHOPELOOS VERLIEFD

HOPELOOS VERLIEFD

Foto’s bekijken brengt je altijd in een bepaalde stemming. Foto’s uit de oude doos vervoeren je zelfs terug in de tijd terwijl je wordt ondergedompeld in een nostalgische nevel. Maar over deze plaatjes hebben wij het hier niet, wel over de plaatjes die je terugvindt op het internet en die naar een nakende reisbestemming wijzen. 
Hoe leer je een nieuwe vakantielocatie als Tenerife kennen? Waar vind je mooie foto’s en filmpjes? Hoe plan je je verblijf en wat onderneem je ter plaatse?

Niet zo lang geleden stapte je daarvoor nog naar een reisbureau. Vandaag ga je enkel bij een reisagent langs om je reis te boeken en om de praktische zaken te regelen. De broodnodige verblijfsinformatie heb je vooraf reeds opgezocht. Dat deed je op het wereldwijde web dat internet genoemd wordt.

Via allerhande zoekmachines, via You Tube en Vimeo, waar ook ter wereld je je bevindt, steek je je neus reeds aan het Canarische venster of stap je reeds door de voordeur die toegang verleent tot het eiland Tenerife. Dit is de eerste reis die je maakt – straks komt er een tweede, de echte – je laat je gedachten de vrije loop en wandelt emotioneel door een schitterend decor. De palmbomen wuiven, de oceaan golft en de terrasjes zitten vol. Dit zie je aan de mooie plaatjes en de zomerse filmpjes. Één woord schrijf je in het Google-zoekvenster. “T e n e r i f e” en je vertrekt op reis. De reis van je dromen beleef je ook eerst in je dromen.

Je wordt verliefd op een regio waar je nog nooit was, het kriebelt in de buik en je bent er nog niet … deze emotionele gedragingen worden teweeggebracht door een multimedia-apparaat. Je kunt dit best vergelijken met de beleving bij het lezen van een boek. Klap je het boek dicht, dan blijft de inhoud nog even nazinderen, je staart nog enkele ogenblikken dromerig voor je uit en finaal zet je het verhaal helemaal van je af.

Wat is de wereld klein geworden; deze hele globe past perfect in het apparaat waar je mee bezig bent. Wat is het makkelijk geworden om het digitaal toerisme binnen te stappen. Vind je ook niet? We weten dat er nooit tevoren zoveel internetgebruikers waren en dat erop vandaag meer smartphones in gebruik zijn dan PC’s en laptops samen. Wij weten ook dat 50% van de zoekopdrachten binnen het Googlegebeuren is gerelateerd met reizen. Nooit eerder stond de consument zo dicht bij zijn doel, vooral nu met de coronapandemie veroorzaakt door het dreigende COVID-19-virus.

Tenerife is een denderend zoekwoord dat vele tienduizend keer per dag wordt ingetikt en zodoende een waarde wordt aangemeten, maar op welke plaats dit woord in de zoek-ranking staat is koffiedik kijken.

We dromen verder, we laten ons verleiden door mooie plaatjes, we zwelgen de info helemaal naar binnen en romen het geheel af met een verleidelijk videofilmpje.

Laat ons verder dromen tot de grote dag er aan komt, dan pas kun je je ingebeelde belevenis vergelijken met de reële wereld. Dan pas komt Tenerife helemaal naar je toe. Maar dan begint het echt… Je wilt snel terug naar Tenerife. Het verlangen is groot. Het knaagt aan je. Hoe slechter het weer in de Lage Landen, hoe groter dat verlangen wordt.

Verlangen is een hele mooie deugd, maar wat heb je eraan als je met dat prangend gevoel zit om naar dat mooie eiland van je terug te keren op 3.000 km afstand.

Ik vrees dat ik geen goed nieuws heb. Als dit gevoel bekruipt, dan lijd je aan het Tenerifitissyndroom. Niet levensbedreigend, maar wel ongeneeslijk.

Het gevoel dat je Tenerife reeds mist terwijl je er nog bent is hét eerste symptoom van de aandoening. Daarna wordt het erger en erger en er volgen nog ongemakken. Dit is therapeutisch exponentiële ziekte waarmee iedereen besmet kan worden; met verloop van tijd worden de aanvallen erger en worden ze heviger. Gelukkig ga je er niet dood aan.

Er is in de farmaceutische wereld geen enkel medicijn bekend die deze klachten kan bestrijden, laat staan genezen. Laat je vooral niet verleiden tot alternatieve geneesmiddelen of tot een bezoek aan een kwakzalver: het helpt geen zier! Het is een microbiologische aandoening die nog niet is opgenomen in medische vakliteratuur.

Maar er is een lichtpunt aan het eind van de tunnel. Je kunt de bijwerkingen van Tenerifitis verzachten door op regelmatige basis deze en andere gelijkaardige lectuur te lezen. Het helpt; hoe meer je ermee bezig bent, hoe beter voor je innerlijkheid, hoe rapper je tot rust komt. Het is een therapeutisch gegeven waaraan je jezelf kunt vastklampen wanneer de Tenerifemicrobe je bekruipt. Op deze manier kun je jezelf ook naar het eiland verplaatsen zonder maar één kilometer te reizen en dat is dan weer goed voor de portemonnee.

PS. Dit bericht een tweede keer lezen kan ook helpen de aandoeningspijn te verzachten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

KADASTRALE GEGEVENS

VALLENDE STERREN