zondag, april 14, 2024
HomeBlogNieuwsHOOFDSTAD SANTA CRUZ 
spot_img

HOOFDSTAD SANTA CRUZ 

Santa Cruz is het kloppend hart van Tenerife en hoeft als dusdanig het eiland te sieren. De stad moet modern zijn in al zijn facetten en moet zich positioneren als een gezellige omgeving om te wonen en te werken. Privé en bedrijf moeten er elkaar ontmoeten waardoor handel, horeca, vrije tijd, communicatie, toerisme en zakelijke ontmoetingen, ruimte, tijd en plaats krijgen om zich te ontwikkelen.

Santa Cruz is niet alleen de hoofdstad van Tenerife maar ook de hoofdplaats van de Westelijke Canarische Provincie Santa Cruz de Tenerife en moet zich dus bewijzen op velerlei vlakken. Daarvoor heeft de gemeentelijke overheid een investeringsprogramma opgezet waarbij het historisch erfgoed moet worden opgepoetst. Daarvoor is er meer dan dertig miljoen euro voorzien, meteen het grootste budget ooit wat werd vrijgemaakt om emblematische en aantrekkelijke gebouwen binnen het toeristische erfgoedkader van de stad te herstellen. Op deze manier verrijkt Santa Cruz niet alleen zijn cultuur en traditie maar ook zijn geschiedenis en erfgoed.

Lage belastingen

Het gemeentebestuur heeft besloten om fiscale stimuleringsmaatregelen in te voeren om de economie in de hoofdstad nieuw leven in te blazen. Dankzij deze maatregelen staat Santa Cruz de Tenerife nu al op de tweede plaats in Spanje in de lijst ‘Libertad Económico de Ciudades Españolas 2022’. Daaruit blijkt ook dat de belastingen die in de hoofdstad worden geheven bij de laagste zijn in Spanje. 

De Belastingen op Onroerend Goederen (IBI) in Santa Cruz staan op een gemiddeld laag niveau, evenals de belasting op economische activiteiten (IAE) en de belasting op constructies, installaties en werken (ICIO). De verkeersbelasting is de laagste van Spanje en zelfstandigen en KMO’s genieten van kortingen op afvalstoffen. 
Reeds 12.000 zelfstandigen in de stad zijn vrijgesteld van diverse gemeentelijke belastingen en 90.000 gezinnen worden financieel gesteund. In 2023 wordt de belasting voor het starten van een nieuw bedrijf voor 100% gesubsidieerd.

Werkgelegenheid

Santa Cruz de Tenerife noteerde in 2022 een nieuwe daling van de werkloosheidscijfers op jaarbasis, met een daling van 4,5% ten opzichte van 2021 en blijft aldus onder de grens van 21.000 werklozen en zet de positieve trend voor 2023 door.

Het gedrag van de werkgelegenheidsgegevens in de hoofdstad is positief sinds het einde van de pandemie. De werkloosheid is met 1 374 personen (6,4% minder) gedaald ten opzichte van het jaar vóór de pandemie (december 2009), van 21 580 in 2019 tot 20 206 in december 2022. Aan de werkloosheidscijfers moeten we de zeer goede prestaties van de aanwervingen in de hoofdstad toevoegen, met 119.530 banen bij bedrijven in Santa Cruz. Dit is het grootste aantal werknemers in de hoofdstad sinds 2010.

In dit artikel staan alle investeringen, subsidiëringen, renovaties en tegemoetkomingen die zijn gepland in de hoofdstad, in detail beschreven.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img