zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsHONDEN OP TRAM EN BUS

HONDEN OP TRAM EN BUS

Wij verwijzen naar ons artikel DIT GELOOF JE NOOIT waarin wij het heugelijk nieuws brengen aan huisdierenvrienden en dito eigenaars dat zij vanaf 1 juni 2023 zonder ingrijpende beperkingen hun hond of kat mogen meenemen op een rit met het openbaar vervoer. Bijna honderdvijftigduizend eigenaars kunnen zich nu vrij bewegen op een rit met tram of bus.

De beperkende maatregelen die vóór 01-06-2023 werden toegepast en dieronvriendelijk waren zijn vervangen door regels die minder streng zijn, maar nog steeds bindend. 

Op de tram

Op de trams van de maatschappij Metrotenerife – een bedrijf waarin de overheid participeert – mag er maximum één grote hond mee per tramstel. De hond moet een muilkorf aan en wordt kort aan de lijn gehouden. De locatie is aangeduid en bevindt zich steeds in het laatste rijtuig met dubbele deuren.

De trammaatschappij benadrukt dat de persoon die het dier begeleid verantwoordelijk is en blijft voor de handelingen en reacties van het dier. De hond mag geen zitplaats innemen en is niet welkom op de tram van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 9.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur.

Op de bus

Honden kunnen nu ook op de bus meereizen, maar door de busmaatschappij Titsa, die ook worden beheerd door de Cabildo de Tenerife, zijn er ook nieuwe regels ingevoerd, weliswaar minder streng dan de vorige. 

Voor honden en andere huisdieren die minder dan 10 kilogram wegen zijn er geen zitplaatsbeperkingen, zolang ze in een mandje reizen dat niet groter is dan 60 x 35 x 35 centimeter.

Honden die meer dan 10 kilogram wegen of die niet in een reismandje vervoerd worden mogen enkel opstappen en plaats nemen in de ruimte die is voorzien voor rolstoelen. Ze mogen nooit een zitplaats bezetten of zich neerleggen in de nabijheid van de in- en uitgangen of in de gangpaden. Honden die niet in een draagmand meereizen moeten gemuilkorfd zijn en aan een lijn van minder dan 50 centimeter gehouden worden.

Ze mogen geen gebruik maken van de bussen van maandag tot vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Als alle zit en staanplaatsen volzet zijn kunnen er geen passagiers meer worden toegelaten, ook niet met een huisdier.

Algemeen

De nieuwe regels zijn opgesteld, rekening houdend met het feit dat de coëxistentie tussen passagiers en huisdieren moet behouden blijven. Daartoe zijn er aan de haltes posters opgehangen met de nodige informatie. Zie afbeelding onder het artikel. 

Wie met meerdere huisdieren gelijktijdig wil reizen is eraan voor de moeite. De beheerders verontschuldigen zich met de reden dat verordening omtrent deze regels is opgemaakt en goedgekeurd door de eilandregering.

Belangrijke opmerking; noch op de Titsa-bussen, nog op de Tranvía-trams worden huisdieren gedekt door de vervoersverzekering.  

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES