zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsWAT MOET JE DOEN OM NAAR TENERIFE AF TE REIZEN
spot_img

WAT MOET JE DOEN OM NAAR TENERIFE AF TE REIZEN

Wij lezen het decreet 87/2020 dat verscheen op 9 december 2020 in het Boletín Oficial de Canarias (BOC), het staatsblad of staatcourant van de Canarische Eilanden.
Daarin worden de maatregelen en criteria beschreven die het afsluiten van de grenzen van de Canarische Eilanden bepaalt, veroorzaakt door het SARS-COV-2, en de criteria die nodig zijn om het grondgebied te betreden.

In een wet of decreet staan er steeds talloze verwijzingen naar andere wetten en redenen waarom en waarop de nieuwe wet is geschoeid. Wetteksten lezen is vermoeiend en vergt veel concentratie om alles op een rijtje te zetten en vooral, om te onthouden wat er in deze of gene alinea wordt uitgelegd. Daarenboven bestaat de Spaanse stijlkunst uit het gebruik van veel tussenzinnen en zinnen die verwijzen naar gerelateerde teksten en dat maakt het begrijpen van een volzin soms heel moeilijk.

Wij hebben uit de wettekst het volgende gedistilleerd:
Personen die aankomen op het grondgebied van de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden door de lucht of over zee zullen aan een sanitaire controle worden onderworpen die bestaat uit:

a) het ondertekenen van een verklaring van verantwoordelijkheid.
De verantwoordelijke verklaring die bestaat uit persoonsgegevens, gegevens over woonplaats of verblijfplaats op de Canarische Eilanden, de reden van de verplaatsing en de keuzemogelijkheid diagnostische test of isolatie aan te kruisen.

b) symptomatologiecontrole.
De controle op de symptomen bestaat uit een thermografische meting van de koorts en visuele controle op de symptomen van het COVID-19-virus. De lichaamstemperatuur mag niet hoger of gelijk zijn dan 37,5 graden Celsius. De controle wordt afgenomen op de luchthaven of in de haven.

c) diagnostische test van actieve infectie en/of isolatie.
De passagier valt onder een van deze mogelijkheden.
– Quarantaine in eigen woning, een tijdelijk verblijf of een toeristische accommodatie, voor 14 dagen.
– Quarantaine in eigen woning, tijdelijk verblijf of een toeristische accommodatie, en het uitvoeren van een diagnostische test voor actieve SARS-CoV-2-infectie binnen 72 uur na aankomst. De isolatie moet worden gehandhaafd totdat de diagnostische tests zijn verkregen.
– De uitvoering van een diagnostische test voor actieve SARS-CoV-2-infectie met negatief resultaat, binnen de 72 uur voor aankomst. Deze test moet worden geaccrediteerd bij binnenkomst op het grondgebied van de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden.

Op het attest moet worden vermeld: naam en voornaam, het registratienummer van de persoon die de test uitvoert, de erkende instantie of de gezondheidsautoriteit die de test uitvoert, contactgegevens, type van de uitgevoerde test, type, merk en goedkeuring van de test (indien van toepassing), datum en tijdstip van afname van de test en resultaat ervan.
De antigeentest moet zijn goedgekeurd door het departement volksgezondheid in het land waar je woont.

Reisbureaus, touroperators en luchtvaartmaatschappijen zullen bij de verkoop reizen iedereen informeren over de verplichtingen die voortvloeien uit dit besluit.

De gezondheidsdienst van de Canarische Eilanden zal alle informatie, protocollen, noodzakelijke formulieren en alle andere informatie met betrekking tot deze maatregelen verstrekken op de website https://www.gobiernodecanarias.org. (nvdr. het is ons niet gelukt om deze pagina terug te vinden via deze link.)

In het ANNEX van het decreet staat beschreven welke diagnostische tests voor actieve SARS-CoV-2-infectie er zijn toegelaten:
a) PCR (COVID-19 RT-PCR)
b) Snelle test voor het opsporen van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%, volgens de homologatie van het land waar de test wordt uitgevoerd.

Kort samengevat
– Je vult steeds een verantwoordelijkheidsverklaring in per persoon.
– Je ondergaat bij aankomst in de luchthaven of in de haven een thermografische meting van de lichaamstemperatuur en een visuele controle op de symptomen van het COVID-19-virus.
– De testen moeten worden uitgevoerd binnen een tijdsspanne van 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden.
– Wie geen negatieve PCR/TMA voor SARS-CoV-2 heeft moet een diagnostische actieve-infectietest Active Infection Diagnostic Test (AIDT) ondergaan. Evenzo passagiers die na het uitvoeren van temperatuurcontroles, visuele controle of documentaire controle worden verdacht van een COVID-19-besmetting.
– Wanneer je in een hotel, aparthotel of in een Vivienda Vacacional (Vv) verblijft, moet een negatief testresultaat getoond worden bij de check-in.
Wanneer je niet in een gereguleerd toeristisch etablissement verblijft kan de test vervangen worden door een quarantaineperiode van 14 dagen.
– Je bent verplicht om de meldinsgapp RadarCOVID te downloaden.
– Vanaf 10 december zijn kinderen onder de 6 jaar vrijgesteld van de diagnostische test voor actieve SARS-CoV-2-infectie, om het Spaanse grondgebied te betreden.

Door onbesmet naar de Canarische Eilanden af te reizen geniet je van een verzekering die door de overheid werd afgesloten bij AXA España. De polis kun je HIER lezen.
Eilandhoppen is mogelijk zonder bijkomende maatregelen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLAAMS BIER OP LA PALMA

CANARISCHE LEEFGEWOONTEN

GOFIO LEKKER EN GEZOND

spot_img