dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsHOEVEEL VOERTUIGEN OP TENERIFE?
SEB LEESON LEGAL GROUP

HOEVEEL VOERTUIGEN OP TENERIFE?

Hoeveel voertuigen op Tenerife? Is veelal de verraste reactie op de vraag hoeveel voertuigen er op Tenerife rondrijden. Welkom op Tenerife, het betoverende eiland in de Atlantische Oceaan dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, warme klimaat en levendige cultuur. Maar achter de idyllische ansichtkaarten schuilt een ander aspect van het eilandleven: het verkeer dat alsmaar vastloopt. Terwijl de zon opkomt en de straten tot leven komen, stroomt een constante stroom van voertuigen door de kronkelende wegen van Tenerife.

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van het verkeer op Tenerife, waarbij we de cijfers, trends en dynamiek van het eiland op wielen verkennen. Van de kleurrijke stadsstraten tot de schilderachtige kustwegen, we werpen een kritische blik op hoe het verkeer het dagelijks leven op Tenerife beïnvloedt en vormgeeft.

In maart 2023

Midden het debat over duurzame mobiliteit en transportinfrastructuur op de Canarische Eilanden, blijft het aantal auto’s op de eilanden groeien en wordt het enen na het andere record gebroken.

Volgens gegevens van het Canarische Instituut voor de Statistiek ISTAC reden er 1.821.314 voertuigen rond op de Canarische Eilanden in maart 2023, vergeleken met 1.774.664 in dezelfde maand in 2022 en 1.706.838 in maart 2019, dus in de periode vóór de pandemie.
Het gemiddelde of de dichtheid van voertuigen op de Canarische Eilanden is 829,9 per duizend inwoners, volgens gegevens uit 2022, de meest recente uitgegeven door Istac. In 2012 was dat 705,9 per duizend inwoners en in 2005 was het 664,2 per duizend inwoners.

Per eiland

Het eiland met het hoogste aantal voertuigen per inwoner is La Palma met 942,7 eenheden per duizend inwoners, El Hierro (886,5), Lanzarote (881), Tenerife (839,2), Fuerteventura (814,7), Gran Canaria (802,4) en La Gomera (763,4). Per gemeente springt Tejeda eruit met 17.381 voertuigen per 1.000 inwoners. De statistieken van het Instituto Canario de Estadîsticas (Istac) laten ook de groeiende introductie van elektrische voertuigen zien, hoewel voertuigen met een verbrandingsmotor nog steeds de overhand hebben.

Soorten

In maart 2023 waren er op de Canarische Eilanden 980.026 auto’s met een benzinemotor, 236.745 dieselauto’s en 7.028 elektrische auto’s, vergeleken met 4.509 in maart 2022 en 2.490 in dezelfde maand in 2021. Er reden 163.972 op benzine, 154 op diesel en 1.197 elektrisch.

De belangrijkste uitdaging van de overheid is de ongemakken wegnemen die door de verkeersstroom wordt veroorzaakt. De voortdurende toename van het aantal voertuigen op de wegen van het eiland en de daaruit voortvloeiende problemen met verkeer, parkeren en files, moet opgeruimd worden. Er moeten alternatieven gevonden worden die verder gaan dan de aanleg van meer wegen.

Steeds meer

De directeur Mobiliteit van het Cabildo van Tenerife, José Alberto León, legt uit dat “het aantal voertuigen op het eiland sneller groeit dan onze capaciteit om door te gaan met het aanleggen van wegen”. Volgens zijn cijfers komen er elk jaar tussen de 10.000 en 15.000 voertuigen bij en noch de steden kunnen al deze voertuigen blijven verwerken. Er kunnen niet eindeloos rijstroken worden aangelegd om de groeiende verkeersstroom aan te kunnen.

Meest recente cijfers

Het meest recente cijfer komt uit november 2023. Het aantal voertuigen op Tenerfiaanse wegen bedraagt 798.041. Dat is gemiddeld 839,2 voertuigen per duizend inwoners, inclusief minderjarigen en ouderen die niet meer met een voertuig rijden. Rekenen we de minderjarigen en de niet-rijdende jonge bejaarden erbij, dan loopt het gemiddelde cijfer op tot ruim 1,2 voertuigen per persoon. Trop is te veel. Plaatsen we alle voertuigen op een rij dan krijgen we een file die verder reikt dan de afstand Santa Cruz naar Brussel.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TEN BEL – PUBLICATIE

SEB LEESON LEGAL GROUP