vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsHOEVEEL TOERISTEN ZIJN ER OP TENERIFE?
spot_img

HOEVEEL TOERISTEN ZIJN ER OP TENERIFE?

In ons artikel TOERISTEN OP DE CANARISCHE EILANDEN hebben wij de eerste zes maanden van 2023 onder de loep genomen en geconstateerd dat er 8,1 procent meer toeristen op Tenerife waren dan in 2019, het jaar vooraleer de coronapandemie uitbrak en waarbij enige vergelijking mogelijk is. Dit gegeven boeit ons zodanig dat wij ons regelmatig de vraag stellen: Hoeveel toeristen zijn er op Tenerife?

In dit artikel ontleden we de cijfers van september 2023 en komen we tot de constatatie dat er 714.832 passagiers via luchtverkeer naar Tenerife zijn afgereisd. We houden rekening met het feit dat het aantal passagiers het dubbel is van het aantal toeristen omdat elkeen die aankomt, opnieuw vertrekt en aldus twee keer als passagier wordt aangerekend door de toeristenteller. 

Toeristische groei

Wat we met zekerheid kunnen schrijven is dat Tenerife een van de bestemmingen is die het meest groeit. De stijging van het aantal aankomsten bedraagt +11,3% of +72.533 passagiers in vergelijking met september 2022. Dit cijfer is 7,4% hoger dan september 2019, dat toen reeds als een recordjaar werd aanzien. Tenerife is erin geslaagd om 38% van het totaal aantal passagiers die naar de Canarische Eilanden afreisden, voor zijn rekening te nemen.

De reden van deze groei heeft te maken met de uitrol van nieuwe aanvliegroutes en diverse promotiecampagnes in Europese landen en in een aantal Amerikaanse Staten. Mede door de aantrekkelijkheid van het eiland, de cultuur en vooral het klimaat, is er optimisme over het aankomende winterseizoen. Om de toeristische cijfers op peil te houden of nog te verbeteren is het belangrijk om toeristen uit traditionele markten aan te trekken, maar ook om nieuwe markten aan te boren.

Significante cijfers

De aankomsten op Tenerife in september ’23 vertegenwoordigden 38% van het totaal op de Canarische Eilanden. Gran Canaria neemt een aandeel van 28%, Lanzarote 17% en Fuerteventura 13%. Daarna volgen La Palma (3%), El Hierro (0,8%) en La Gomera (0,3%).

Hoeveel toeristen zijn er op Tenerife geweest? Het aantal toeristen die op Tenerife aankwamen moeten we opsplitsen in twee categorieën: diegenen die vanaf het Spaanse vasteland en de overige eilanden naar Tenerife kwamen noemen we de binnenlandse markt. Dit waren 306.342 passagiers en was 13,3% hoger dan in september 2022. De toename van het verkeer vanaf het schiereiland steeg met 10,7% en het verkeer tussen de eilanden met +17%. 
Indien we dit vergelijken met september 2019 waren de aankomsten vanaf nationale luchthavens hoger, als gevolg van de toename van het verkeer tussen de eilanden met 3,2%, terwijl het aantal passagiers vanaf het Spaanse schiereiland vrijwel stabiel blijft met -0,2%.

Nationaal en internationaal verkeer

Passagiers die naar Tenerife komen vanaf een buitenlandse luchthaven noemen we het internationaal verkeer en deze niche bestond uit 408.490 passagiers. Dit betekent een stijging van 9,8% vergeleken met september 2022 en +12,5% vergeleken met dezelfde maand in 2019. 
De luchthaven Sur registreerde 63% van alle aankomsten in september (451.251 passagiers), een stijging van 10% in vergelijking met 2022. De luchthaven Tenerife Norte ontving 37% of 263.581 passagiers van alle luchtverkeer, dit is een stijging van 13,6%, vergeleken met september vorig jaar.
Tenerife Noord registreerde 17% meer passagiers op het luchtverkeer tussen de eilanden en 10,5% meer passagiers op vluchten met het Iberisch Schiereiland.

Het is duidelijk. De vraag ‘Hoeveel toeristen zijn er op Tenerife’ werd voor september beantwoord en de resultaten zijn bevredigend. De cijfers zijn meteen hoopgevend voor het winterseizoen dat in de startblokken staat, traditioneel het hoogseizoen op Tenerife.  Volgende maand maken we deze oefening nog eens over. Hoe de toeristische seizoenen op Tenerife zijn geschikt, kan u lezen in ons artikel OSCILLEREND TOERISME.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img