dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsHOE ZIT HET NU MET DE PANDEMIE?
SEB LEESON LEGAL GROUP

HOE ZIT HET NU MET DE PANDEMIE?

Om eerlijk te zijn moeten we beginnen met de ongerustheid van de overheid. Zij is bezorgd om de stijging van de COVID-19-besmettingen op Tenerife en vreest, als deze trend niet wordt gekelderd, dat er snel zal geschakeld worden naar het hoger echelon niveau twee (code oranje) waardoor de beperkende maatregelen opnieuw strenger zullen worden.

De Canarische regering constateert verontrustende tekenen in de evolutie van de coronacijfers op Tenerife, dat nog maar één week op niveau 1 (code groen) staat, maar waar toch een reeks bijkomende beperkingen zijn uitgevaardigd als gevolg van de carnavalsperiode.
De Ministerraad is gisteren overeengekomen de alarmniveaus die nu op alle eilanden van kracht zijn, te verlengen tot zondag om middernacht, het tijdstip dat meteen een einde maakt aan de bijzondere maatregelen die met het oog op carnaval waren afgekondigd.
Dat geeft de veiligheidsraad een paar dagen extratijd om de situatie te evalueren.

Slecht zijn de cijfers niet, Tenerife heeft momenteel een geaccumuleerde incidentie op 14 dagen van 77,14 per 100.000 inwoners, dat is bijna de helft van het gemiddelde voor de Canarische Eilanden (124,50) en een kwart van het gemiddelde voor Spanje (349,00).

Er gebeurt iets op Tenerife, zodat de neerwaartse trend, zich niet verderzet, horen wij in regeringskringen. Zondag worden de nieuwe niveaus aangekondigd die vanaf maandag van kracht zullen zijn. Het meest verwachte scenario is dat Gran Canaria zakt van niveau 3 (code rood) naar niveau 2 (code oranje) en Fuerteventura zakt van niveau 2 naar 1 zal gaan, terwijl La Gomera of El Hierro op niveau 1 zullen blijven. Tenerife is een dubbeltje op zijn kant en Lanzarote blijft op het hoogste alarmniveau 4 vanwege de slechte cijfers.

Bron: Consejería de Sanidad del Gobierno de Canarias. Lichtblauw is Gran Canaria – Donkerblauw is Tenerife

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZES HELDEN

TOERISTEN OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP