dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsHOE WAS AUGUSTUS 2022?
spot_img

HOE WAS AUGUSTUS 2022?

De heropstart en de beleving van het toerisme na de coronacrisis is snel gegaan. Zo snel dat een jaar na de COVID-pandemie er van de val en stilstand van de toeristische sector bijna niets meer te merken valt. De hoteliers in de westelijke Canarische provincie Santa Cruz de Tenerife sluiten augustus 2022 af met een gemiddelde bezettingsgraad van 85% en schatten de toeristische bezetting voor september op 78%.

De aangesloten hotels en extra-hotels (aparthotels) bij Ashotel sloten eerder de zomermaand juli af met zeer positieve cijfers. De gemiddelde bezettingsgraad, volgens de gegevens van de enquête die de vereniging heeft uitgevoerd bij haar leden, lag op 84,82%. Dit is negen procent hoger dan de prognoses die eerder dit jaar voor deze vakantieperiode werden bekendgemaakt.
Uit de enquête blijkt ook dat 53,4% van de geassocieerde etablissementen in de provincie verklaren dat hun bezettingsgraad in augustus hoger was dan in augustus 2019, terwijl 29,5% zei dat deze lager was en 17,1% hetzelfde als in dezelfde periode vóór de pandemie.

Tenerife vertoont een gemiddelde dat zeer dicht bij de provinciale gemiddelde bezettingsgraad ligt, namelijk 84,84%. 
Wat de verschillende gebieden van Tenerife betreft, had het zuiden een gemiddelde van 87,88% bezetting, terwijl dat in het noorden 77,3% was en in het grootstedelijk gebied 59%.

La Palma haalt de beste bezettingsgraad van de provincie, namelijk 90,9% of +22 procent, maar heeft een lager volume overnachtingsmogelijkheden als gevolg van de sluiting van de toeristische zone van Puerto Naos wegens vulkanische assen. Aan het begin van de zomer werd La Palma 68% toebedeeld in de prognoses.

El Hierro had een gemiddelde bezettingsgraad in augustus van 86,28%, eveneens een zeer positief cijfer die 8 procent hoger ligt dan aanvankelijk werd verwacht bij de prognose-enquête van Ashotel, die medio juni werd gepresenteerd.

La Gomera verbeterde de bezettingsgraad met 76%, ten opzichte van juli (67%), maar kan nog steeds niet rekenen op de volledige bezettingsgraad die zij traditioneel geniet in augustus, wanneer het plaatselijke toerisme sterk toeneemt.
Het Colombus-eiland heeft enigszins te lijden gehad onder de verschuiving van de toeristische markt naar La Palma, terwijl de belangrijkste internationale markt, Duitsland, blijft krimpen als gevolg van de oorlog in Oost-Europa met exploderende energieprijzen tot gevolg.

Voorzichtig optimisme

Ashotel analyseert deze gegevens met een zeker optimisme, omdat ze aantonen dat er vooruitgang wordt geboekt op de weg naar volledig herstel van het toerisme, na de moeilijke coronajaren. Volgens de prognoses van de aangesloten etablissementen voor de maand september bedraagt de bezettingsgraad in de gehele provincie gemiddeld 78,8%, ondanks de steeds meer gecompliceerde ramingen in een tijd waarin steeds meer op korte termijn wordt geboekt. Voor oktober bedraagt het gemiddelde prognosecijfer voor de vier eilanden van de provincie op 74,4%. Ramingen en prognoses maken wordt steeds moeilijker omdat de reserveringen meer en meer kort van tevoren worden gemaakt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM LA OROTAVA

HONDENPOEP

spot_img