zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsHOE VEILIG IS DE RAVIJN IN MASCA?
spot_img

HOE VEILIG IS DE RAVIJN IN MASCA?

Masca is een magische naam voor iedereen die de eerste keer Tenerife bezoekt. Masca is ook een hot item en staat in de top drie van de bezienswaardigheden op het grootste der Canarische Eilanden. Voor wandelaars met stevige dijen is de wandeling door het ravijn een uitdaging, want zolang de aanlegsteiger – om per boot naar Los Gigantes te varen – niet is hersteld moet elkeen op het einde rechtsomkeer maken en dezelfde weg hernemen, maar dan naar boven. Wat Masca zo aantrekkelijk maakt kun je HIER lezen.

Masca werd op 26 februari 2018 getroffen door een voorjaarsstorm en daarbij werd de aanlegsteiger beschadigde waaraan plezierboten aanmeerden om de wandelaars op het einde van hun avontuurlijke trip terug te brengen naar de haven van Los Gigantes. Daarop werd het ravijn afgesloten en werd het toeristisch gebied onderworpen aan een veiligheidsonderzoek. Drie jaar hebben de veiligheidswerken geduurd en ondertussen kon geen enkele wandelaar de sendero (wandelpad) afdalen.

Veiligheid

Vanaf de heropening van het bezoekerscentrum werd geopend op 27 maart 2021 moest de wandeling worden gereserveerd. Op vandaag is er nog steeds geen maritiem vervoer op het einde van het pad en moet iedereen terug naar boven. 

Meer dan 39.157 mensen hebben zich het eerste jaar na de renovering van het gebied aangeboden in het bezoekerscentrum. Door de beperking van 25 personen die gelijktijdig in het ravijn mogen aanwezig zijn, hebben 10.418 onder hen de kloofwandeling kunnen ondernemen. Opmerkelijk zijn de lage cijfers over ongevallen en incidenten, een doelstelling die werd beoogd door de heraanleg van het wandelpad. De reddingshelikopter is in het afgelopen jaar slecht vier keer tussengekomen om slachtoffers te evacueren.

Bezoekers

De wandelroute werd het afgelopen jaar 16 dagen gesloten, hoofdzakelijk om redenen die verband houden met meteorologische verschijnselen. 
Het aantal bezoekers uit Spanje was het grootst (12,3%), gevolgd door Duitsland (12,2%) en Frankrijk (11%). Gevolgd door Polen (5%), het Verenigd Koninkrijk (3,4%) en Italië (2,4%). Andere nationaliteiten uit Estland, Letland en Litouwen, de Tsjechische Republiek, Rusland, Oostenrijk, de Slowaakse Republiek, IJsland en andere Europese landen, waren samen goed voor 20,5% van het totaal. Zij sloten de rij: Amerikanen met 0,4%, 0,4% uit Azië en het Midden-Oosten en 0,1% uit Oceanië.

Vervoer

Gezien het parkeeraanbod ter plaatse beperkt is, wilden we weten hoe al deze bezoekers naar Masca zijn gekomen. 61 procent verplaatste zich met de auto, 25 procent kwam met de bus en 3 procent met een taxi. Een op honderd kwam te voet aan. De resterende 10 procent kwam met een al dan niet gemotoriseerde tweewieler.

Bezoeken kunnen worden aangevraagd in het Spaans, Engels of Duits op de website van Camino barranco de Masca. De toegang tot de barranco is gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Op dit moment kan de 7-uur durende wandeling enkel in het weekend worden gelopen.

Photo@Quintus23M 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img