dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsHOE LAAG KUN JE VLIEGEN?

HOE LAAG KUN JE VLIEGEN?

Een licht vliegtuig, dat zeer laag vloog, heeft een elektrische leiding waardoor middenspanning wordt vervoerd, in vlucht doormidden geklieft. De elektrische spanning op deze kabels bedraagt twintig kilovolt en wordt vervoerd door kabels die op ruim twintig meter boven de grond hangen.
De locatie waar het vliegtuigje de kabels raakte was boven de snelweg TF-1 ter hoogte van Abades, in de gemeente Arico.
Er zijn geen lichamelijke letsels gesignaleerd, noch bij de piloot van het vliegtuigje, noch bij mensen op de grond. Als bij wonder bleef het lichte privévliegtuigje luchtwaardig en kon het verder vliegen.

Het was opgestegen op de luchthaven GCGM (La Gomera) en is daarna veilig geland op GCXO (Aeropuerto Norte-La Laguna). Agenten van de lokale politie uit Arico werden ter plaatse geroepen nadat zij om 20.15 uur een melding hadden ontvangen dat een licht vliegtuig tijdens de vlucht tegen de elektriciteitskabels was gebotst en deze afgebroken waren.
Werknemers van Endesa, die naar de plaats van de aanvaring werden geroepen hebben de afgebroken geleidingskabel verwijderd. Om de werkzaamheden te kunnen afronden, is echter besloten de snelweg in beide richtingen af te sluiten vanaf 23.30 uur tot de herstellingswerken volledig waren uitgevoerd.

De elektrische leiding bevond zich op de voorgeschreven hoogte, maar volgens de eerste inlichtingen vloog het lichte vliegtuig er niet overheen, maar eronder door. Dan rijst de vraag: Hoe laag kun je vliegen? Hoogte op deze locatie is belangrijk omdat dit een bergachtige omgeving is en vooral omdat de duisternis reeds was ingetreden op het moment van het incident. Bovendien is radarcontrole (transponder) een must omdat het vliegtuigje zich tussen twee internationale luchthavens bevond. De luchtvaartinstanties zijn alvast een onderzoek gestart.

Volgens bronnen bij de elektriciteitsleverancier Endesa gaat het om een voedingslijn naar Tajao waarvan het incident heeft geleid tot stroomuitval bij een vijftigtal huisgezinnen.

De Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE SPORTEN

WIE WAREN DE GUANCHEN?