dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsHOE LAAG KUN JE VLIEGEN?
SEB LEESON LEGAL GROUP

HOE LAAG KUN JE VLIEGEN?

Een licht vliegtuig, dat zeer laag vloog, heeft een elektrische leiding waardoor middenspanning wordt vervoerd, in vlucht doormidden geklieft. De elektrische spanning op deze kabels bedraagt twintig kilovolt en wordt vervoerd door kabels die op ruim twintig meter boven de grond hangen.
De locatie waar het vliegtuigje de kabels raakte was boven de snelweg TF-1 ter hoogte van Abades, in de gemeente Arico.
Er zijn geen lichamelijke letsels gesignaleerd, noch bij de piloot van het vliegtuigje, noch bij mensen op de grond. Als bij wonder bleef het lichte privévliegtuigje luchtwaardig en kon het verder vliegen.

Het was opgestegen op de luchthaven GCGM (La Gomera) en is daarna veilig geland op GCXO (Aeropuerto Norte-La Laguna). Agenten van de lokale politie uit Arico werden ter plaatse geroepen nadat zij om 20.15 uur een melding hadden ontvangen dat een licht vliegtuig tijdens de vlucht tegen de elektriciteitskabels was gebotst en deze afgebroken waren.
Werknemers van Endesa, die naar de plaats van de aanvaring werden geroepen hebben de afgebroken geleidingskabel verwijderd. Om de werkzaamheden te kunnen afronden, is echter besloten de snelweg in beide richtingen af te sluiten vanaf 23.30 uur tot de herstellingswerken volledig waren uitgevoerd.

De elektrische leiding bevond zich op de voorgeschreven hoogte, maar volgens de eerste inlichtingen vloog het lichte vliegtuig er niet overheen, maar eronder door. Dan rijst de vraag: Hoe laag kun je vliegen? Hoogte op deze locatie is belangrijk omdat dit een bergachtige omgeving is en vooral omdat de duisternis reeds was ingetreden op het moment van het incident. Bovendien is radarcontrole (transponder) een must omdat het vliegtuigje zich tussen twee internationale luchthavens bevond. De luchtvaartinstanties zijn alvast een onderzoek gestart.

Volgens bronnen bij de elektriciteitsleverancier Endesa gaat het om een voedingslijn naar Tajao waarvan het incident heeft geleid tot stroomuitval bij een vijftigtal huisgezinnen.

De Guardia Civil heeft een onderzoek ingesteld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

ONBEKEND TENERIFE

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

FRANSE COMPLIMENTJES

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

FIETSEN IN DE NATUUR

GOEDKOPER REIZEN

SEB LEESON LEGAL GROUP