dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsHOE KUNNEN WIJ HELPEN

HOE KUNNEN WIJ HELPEN

De vulkaanuitbarsting van de Cumbre Vieja op La Palma heeft een golf van solidariteit teweeggebracht met de duizenden mensen die zijn getroffen door de lavastromen die alles op hun weg vernietigen. Kleding, huisraad, speelgoed, geld, voedsel voor vee en huisdieren en huisvesting zijn er op dit ogenblik hard nodig.
Iedereen doet zijn best om hulp te leveren en de eerste nood te lenigen, maar de nood is heel hoog.
Deze informatieve boodschap moet helpen om La Palma zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Hulplijnen
Het gemeentebestuur van El Paso heeft drie telefoonlijnen in gebruik genomen om aan de vele oproepen van hulpverlening te kunnen voldoen.
Hulp bij huisvesting: wie een kamer of een huis heeft waarin hij de door de vulkaanuitbarsting getroffen mensen kan onderbrengen, kan bellen naar 689 542 688.
Donaties: zij die schenkingen willen doen, dienen contact op te nemen met het nummer 680 443 551.
Vrijwilligers: wie als vrijwilliger wil meewerken, belt naar 638 780 770.

Bankrekeningen
De gemeenten Los Llanos de Aridane en El Paso, die het zwaarst getroffen zijn door de catastrofale uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja, hebben bankrekeningen geopend om giften voor de slachtoffers in ontvangst te nemen.
Los Llanos de Aridane: de overschrijvingen uit Spanje te worden gedaan op rekeningnummer ES06 2100 1921 1902 0014 1752 met vermelding van het BIC-nummer CAIXESBBXXX als de overschrijving buiten Spanje wordt uitgevoerd.
El Paso heeft twee bankrekeningen: één bij La Caixa ES26 2100 7109 3122 0015 5652 en één bij Cajasiete ES57 3076 0480 67100761 6723.

Inzamelpunten
Op La Palma zijn verschillende inzamelingspunten ingericht om levensmiddelen, kleding en eerste levensbehoeften voor de getroffenen in te zamelen.
Het gemeentebestuur van San Andrés y Sauces heeft een inzamelpunt ingericht in de Residencia de Mayo (Calle Ciro González 7 A), van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar het nummer 922 450 203.
De Federación de Empresarios de La Palma (Fedepalma) heeft inzamelpunten ingericht op twee adressen: gebouwen Usos Múltiples in Santa Cruz de La Palma (begane grond, boven het postkantoor) en Los Llanos de Aridane (calle El Calvario 11). Op beide plaatsen kunnen donaties worden ingeleverd van 8.00 tot 15.00 uur.

Dieren
De Asociación de Defensa y Protección de Animales de Canarias (Adepac) heeft aangekondigd dat zij leden van haar team van Tenerife naar La Palma zal sturen om voedsel te leveren aan de opvangcentra op het eiland. De inzamelpunten op Tenerife zijn: Clinica Veterinaria La Salle, La Manada (La Laguna), Cefi Peluqueros (Radazul), Lola Peluquería (Puertito de Güímar) en Peluquería Canina Simba (La Matanza).

Tenerife
De Unión Artística El Cabo van Santa Cruz de Tenerife heeft zich bij de solidariteitscampagne aangesloten. Deze organisatie zal de gehele week huisraad, kleding, hygiënische producten, speelgoed, schoenen en schoolbenodigdheden inzamelen in haar gebouwen aan de Calle de La Noria 15 in de hoofdstad van Tenerife. In het zuiden van Tenerife kunnen giften van eerste levensbehoeften ook worden achtergelaten bij het kindercentrum Hormiguitas Park, Carretera General del Sur 120, El Chorrillo, telefoon 662 95 79 66.

Banken
BBVA heeft een steunplan gelanceerd voor gezinnen en bedrijven die te lijden hebben onder de gevolgen van de vulkaanuitbarsting op La Palma, met als doel hen in staat te stellen deze onzekere tijden het hoofd te bieden en terug te keren naar de normale situatie. De bank heeft twee financieringslijnen opgezet, één voor particulieren en één voor het MKB en de getroffen zelfstandigen.

Psychologische hulp
Het officiële college voor psychologie van Santa Cruz de Tenerife heeft een gratis psychologische hulpdienst opgezet voor degenen die in deze tijd hulp nodig hebben. Zij kunnen een whatsapp-bericht sturen of bellen naar de volgende telefoonnummers: 600 756 760, 696 087 014 en 922 28 90 60. Zij kunnen ook worden gecontacteerd via het volgende e-mailadres: copsctenerife@cop.es.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES