zaterdag, januari 23, 2021
Home Blog Nieuws HOE GOED ZIJN WE BEZIG?

HOE GOED ZIJN WE BEZIG?

De woordvoerder van het Wetenschappelijk Comité dat de regering van de Canarische Eilanden adviseert over de pandemie van het coronavirus, Lluis Serra Majem, verklaarde dat bepaalde beperkingen moeten worden gehandhaafd om de zomer in de best mogelijke situatie aan te vangen.
Ondervraagd door de beperkende maatregelen die tijdens het kerstseizoen zijn genomen, wees Serra erop dat een grote meerderheid van de bevolking zich gepast heeft gedragen, alhoewel we getuige zijn geweest van niet-naleving op terrassen, vergaderingen met te veel aanwezigen, feestjes en samenscholingen.

Mede door de verplichte coronatest bij aankomende passagiers in havens en luchthavens, is voorkomen dat het coronavirus op de Canarische Eilanden werd binnengebracht.
Hij sprak wel zijn ongerustheid over de toename van het aantal groeiende coronabesmettingen op Gran Canaria en Lanzarote.

Op maandag 18 januari zal de impact van de feestdagen duidelijkheid geven op de verspreiding van het COVID-19-virus en op de maatregelen die vanaf deze datum zullen worden uitgevaardigd.
De coronacommissie op de Canarische Eilanden is duidelijk dat er bepaalde beperkingen moeten blijven gehandhaafd, vooral in de vrijetijdsbesteding en op plaatsen waar jongeren de draak steken met de uitvaardigde gezondheidsregels, om de zomer onder de best mogelijke omstandigheden te bereiken.

De vaccinatiecampagne voldoet aan de vooropgestelde eisen en daarom is optimisme op zijn plaats, rekening houdend met de vervoerscomplexiteit en opslagmogelijkheden.

Vanuit de Canarische Eilanden wordt de situatie in andere Spaanse regio’s en Europese landen met bezorgdheid bekeken. Nu de winter plotseling de kop opsteekt, worden de medische- en zorgcentra overspoeld door patiënten met andere pathologieën, is de conclusie van Lluis Serra Majem, hoogleraar Preventieve geneeskunde en volksgezondheid aan de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

CARRERA POR LA VIDA

INWONERS VAN TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -

WEETJES

VIA ANNEMIE

RECHTBANKEN

CANARISCHE WEETJES