maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsHOE ÉÉN BEDRIJF VERSCHILLENDE HAVENS UITBAAT
spot_img

HOE ÉÉN BEDRIJF VERSCHILLENDE HAVENS UITBAAT

Het havenbedrijf van Tenerife beheert en exploiteert de havens van Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de La Palma, Los Cristianos, San Sebastián de La Gomera, Granadilla en La Estaca in El Hierro en zorgt voor de goede werking van de verschillende terminals. Autoridad Portuaria de Santa Cruz de Tenerife investeert in de ontwikkeling van moderne en efficiënte havenfaciliteiten in de provincie S/C de Tenerife. Dit omvat onder meer de bouw en renovatie van kades, pieren en terminals om de capaciteit en de dienstverlening aan schepen en passagiers te verbeteren.

Bovendien zijn Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro populaire bestemmingen voor cruiseschepen en daarvoor heeft het havenbedrijf faciliteiten en diensten opgezet om het cruiseverkeer in goede banen te leiden en om passagiers een comfortabele ervaring aan te bieden. Ze zorgen ook voor duurzaamheid en milieuvriendelijke initiatieven en nemen constant maatregelen om de impact van de havenactiviteiten op het milieu te verminderen.

Verstevigen van de concurrentiepositie

Het havenbedrijf heeft bijgedragen tot de groei van de economie op Tenerife door het faciliteren van import- en exportactiviteiten. Ze hebben de logistieke diensten verbeterd en zijn samenwerkingen aangegaan met internationale bedrijven om de handel te bevorderen en de concurrentiepositie van Tenerife te versterken.

De Provinciale Federatie van Bouwondernemingen van Santa Cruz de Tenerife, FEPECO, waardeert de impuls die de afgelopen jaren is gegeven aan het havengebeuren als zeer positief, met doorslaggevende projecten, zoals voor de exploitatie van de haven van Granadilla.

Investeringen

Een nieuwe investering van 60 miljoen euro moet zorgen voor de realisatie van de kade van de zuidelijke haven in de hoofdstad. Dit bouwwerk wordt beschouwd als een essentieel voor het nieuwe dok waarin offshore windenergie zal gefabriceerd en gemonteerd zal worden, een energievorm die in de komende jaren op de Canarische Eilanden zal worden geïmplementeerd en gevoelig zal uitbreiden.

De haven van Granadilla wordt verder opgemaakt voor de toekomst en daarvoor is 600 miljoen euro voorzien. Deze investering is het bewijs van de gedrevenheid en de betrokkenheid om de Canarische Eilanden koolstofvrij te maken.

Er wordt voorzien in de implementatie van OPS-systemen in de havens van Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de La Palma en San Sebastián de La Gomera. Deze systemen voorzien elektriciteit aan schepen op hun ligplaats zodat ze de motoren kunnen uitschakelen en op deze manier lawaai, trillingen en vervuilende uitlaatgassen elimineren. Kostprijs: 48 miljoen euro.

Los Cristianos

FEPECO vindt dat de haven van Los Cristianos dringend een oplossing nodig heeft voor het passagiersverkeer tussen de eilanden, waarvoor ofwel de uitbreiding van deze infrastructuur ofwel de bouw van een nieuwe haven nodig is. Deze haven wordt reeds decennia stiefmoederlijk behandeld doordat de gemeentelijke overheid geen duidelijk en vernieuwend mobiliteitsplan kan voorleggen

Tot slot willen wij u niet onthouden dat het havenbedrijf genoemd wordt als een zeer degelijk en goed geconstrueerd bedrijf dat op de derde plaats staat in de lijst van meest efficiënte havens in Spanje, voorafgegaan door Algeciras en Barcelona, en op de negende plaats staat bij de twintig meest efficiënte havens in Europa.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM LA OROTAVA

MIJN DAG

spot_img