donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsHOE BELEEFT DE HORECA DE OVERGANG NAAR CODE ORANJE?

HOE BELEEFT DE HORECA DE OVERGANG NAAR CODE ORANJE?

De horecasector op Tenerife heeft de overgang naar fase 2 of code oranje, waardoor bars en restaurants hun interieur gedeeltelijk kunnen heropenen, met grote tevredenheid begroet. De handelaars hadden gehoopt dat Tenerife, net als Gran Canaria, afgelopen donderdag naar niveau 2 zou zijn overgaan, maar de regering heeft besloten dit uit te stellen tot dinsdag 4 mei. De coronaparameters waren niet overtuigend genoeg en dat wekte wrevel bij de horeca-uitbaters. Zij hadden gehoopt open te zijn in het weekend waarin in sommige gemeenten Día de la Madre (Moederdag) en Día de la Cruz worden gevierd.

De voorzitter van FAUCA, Abbas Moujir, noemde de mogelijkheid om de binnenlokalen te openen zeer goed nieuws. Hij hoopt dat dit besluit in de tijd wordt gehandhaafd en niet meer wordt teruggedraaid.
Volgens Moujir moet er nu worden gewerkt aan individuele verantwoordelijkheid, want het bewijs werd eerder geleverd dat de coronabesmettingen niet worden doorgegeven op plaatsen waar er geconsumeerd wordt. De heeft de sector een grote inspanning geleverd om aan de gezondheids- en hygiënenormen te voldoen. Het zijn vooral andere plaatsen en situaties, zoals illegale feesten en dito samenkomsten, waar de regels niet worden nageleefd, die het aantal coronabesmettingen in de hand hebben gewerkt.
Om het aantal besmettingen naar beneden te halen, moeten niet de maatregelen worden verstrengd, maar moet de handhaving, controle en bestraffing effectiever worden toegepast.

Het Provinciaal Werkgeversverbond op Tenerife (CEOE) juicht het de-escalatiebesluit van de regering toe en hoopt dat deze maatregel gehandhaafd blijft. Secretaris-generaal Alfonso benadrukte dat de horecagelegenheden geen bron is van besmettingen. Dat blijkt uit een eerdere, lange sluitingsperiode van de horeca, waarin de besmettingen toch de hoogte inschoten.

De versoepeling voor de horeca is meteen een opsteker voor iedereen die toelevert aan de sector. Dat zijn vooral de land- en tuinbouwbedrijven, de visserij en de importsector die economische activiteit van de toeristische sector ondersteunt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

PROBEER DIT EENS!

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES