donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatHOBBELIG WEER OP KOMST
spot_img

HOBBELIG WEER OP KOMST

Naarmate de week vordert zal de zwakke noordoostenwind ruimen naar een zuidoostenwind en komt er woensdag uit deze hoek warmere lucht vanaf de Westelijke Sahara. Daaruit volgt een aanvoer van grote concentraties saharastof in de bovenluchten, wat ons onmiddellijk in een calimasfeertje brengt met iets hogere temperaturen vanaf dinsdag.

Gelijktijdig komt er uit het noordwesten een depressie op ons af die donderdag wat regenweer kan voorschotelen. Hier en daar een licht buitje, meer niet.
De wind ruimt dan verder naar het zuiden en zuidwesten en zal in kracht toenemen. Ook de regenactiviteit zal toenemen en vooral bestendigen over de westkust. De wind kan op sommige plaatsen aantrekken tot stormachtig.
De temperaturen blijven in de kerstweek steken op maximum 23 graden en dalen gedurende de nacht tot minimum 14 °C, wat heel fris is voor deze tijd van het jaar.

Dit weer wordt bepaald door een koude luchtmassa die op grote hoogte vanaf polaire streken naar het zuiden zakt en er in botsing komt met de warme subtropische gordel. Dat verandert de windrichting, brengt onstabiel weer en lokaal neerslag. De vorm van de wolken verandert van culiform naar stratoform.
Het is nog een beetje vroeg om de exacte neerslagintensiteit te berekenen. In ieder geval zal de regen het stof uit de atmosfeer halen.

Vanaf kerstavond bereikt het frontaal vlak van de depressie La Palma en El Hierro, op kerstdag trekt het verder zuidwestwaarts en wordt La Gomera en Tenerife bereikt.
Daarna trekt het verder over de oostelijke eilanden.
Gedurende de periode dat het weer bepaald wordt door een lagedrukgebied zal de zon toch regelmatig te zien zijn, maar nu en dan verschuilt ze zich achter de wolken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM LAGO MARTIÁNEZ

GEVAARLIJKE SPINNEN

spot_img