dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatHOBBELIG WEER OP KOMST
SEB LEESON LEGAL GROUP

HOBBELIG WEER OP KOMST

Naarmate de week vordert zal de zwakke noordoostenwind ruimen naar een zuidoostenwind en komt er woensdag uit deze hoek warmere lucht vanaf de Westelijke Sahara. Daaruit volgt een aanvoer van grote concentraties saharastof in de bovenluchten, wat ons onmiddellijk in een calimasfeertje brengt met iets hogere temperaturen vanaf dinsdag.

Gelijktijdig komt er uit het noordwesten een depressie op ons af die donderdag wat regenweer kan voorschotelen. Hier en daar een licht buitje, meer niet.
De wind ruimt dan verder naar het zuiden en zuidwesten en zal in kracht toenemen. Ook de regenactiviteit zal toenemen en vooral bestendigen over de westkust. De wind kan op sommige plaatsen aantrekken tot stormachtig.
De temperaturen blijven in de kerstweek steken op maximum 23 graden en dalen gedurende de nacht tot minimum 14 °C, wat heel fris is voor deze tijd van het jaar.

Dit weer wordt bepaald door een koude luchtmassa die op grote hoogte vanaf polaire streken naar het zuiden zakt en er in botsing komt met de warme subtropische gordel. Dat verandert de windrichting, brengt onstabiel weer en lokaal neerslag. De vorm van de wolken verandert van culiform naar stratoform.
Het is nog een beetje vroeg om de exacte neerslagintensiteit te berekenen. In ieder geval zal de regen het stof uit de atmosfeer halen.

Vanaf kerstavond bereikt het frontaal vlak van de depressie La Palma en El Hierro, op kerstdag trekt het verder zuidwestwaarts en wordt La Gomera en Tenerife bereikt.
Daarna trekt het verder over de oostelijke eilanden.
Gedurende de periode dat het weer bepaald wordt door een lagedrukgebied zal de zon toch regelmatig te zien zijn, maar nu en dan verschuilt ze zich achter de wolken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP