donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsHITTEGOLF OF NET NIET?

HITTEGOLF OF NET NIET?

De hittegolf die zich op het schiereiland voordoet en die in het zuiden en het binnenland van Spanje zal onderdompelen in temperaturen boven de veertig graden Celsius kan tegen het weekend mogelijks de Canarische Eilanden bereiken. Vooral het hinterland en de hellingen op de eilanden met een groter reliëf kunnen te maken krijgen van de extreem hoge temperaturen.
Hoewel er nog een aantal dagen is te gaan, houdt het officiële meteo-orgaan Aemet nu al rekening met deze mogelijkheid dat er hoge temperaturen worden verwacht, vooral over de oostelijke provincie Las Palmas de Gran Canaria.

Enig positief nieuws is dat de nieuwe hittegolf niet gepaard gaat met een calima omdat het brongebied noordelijker ligt.

Aemet voorspelt voor dinsdag en woensdag bewolkte intervallen met waarschijnlijk af en toe een bui in het noorden van de westelijke eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en in mindere mate El Hierro.
De temperaturen blijven onveranderd of stijgen een beetje en er waait een wind uit het noorden tot noordoosten waaien. De windkracht is krachtig over de zuidoost- en noordwestkust van de bergachtige eilanden en er heerst een stevige bries aan de zuid- en zuidwestkust van deze eilanden.

Voor donderdag wordt er overwegend een bewolkte hemel verwacht met een kleine kans op buien in het noorden van de eilanden met meer reliëf en in het hinterland. In de overige gebieden zijn er opklaringen. De temperaturen stijgen lichtjes in de oostelijke provincie en in de hoger gelegen gebieden op Tenerife. De wind zal aantrekken uit noordoostelijk richting en zal in de namiddag in kracht toenemen in de kustgebieden in het zuidoosten en het noordwesten. Ook aan de zuidwestkust kan het flink waaien.

Vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen, met een uitgesproken stijging in het binnenland van de centrale eilanden als voorsmaakje van het warme weekend. In het noorden van de eilanden wordt bewolking verwacht met lichte buien, nadien zijn er ook daar, opklaringen.

In het weekend blaast de wind uit het noordoosten, iets krachtiger aan de zuidoostkust en noordwestelijk van de bergachtige eilanden in de namiddag, met een overheersende bries aan de zuidwestkusten; op de toppen zal de wind over het algemeen licht en veranderlijk zijn, overgaand in zuidelijk tegen het einde van de dag.
Zondag stijgt de thermometer tot boven de dertig graden. De hoge temperaturen die ons vanuit het noordwesten moeten bereiken worden getemperd door de heersende temperatuur van het oceaanwater. Of de veertig graden vooralsnog bereikt worden op Tenerife is momenteel iets te voorbarig.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE FIETSROUTE

DRINKBAAR KRAANWATER

REISKORTINGEN