woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsHET ZUIDEN VAN TENERIFE VEROUDERT
spot_img

HET ZUIDEN VAN TENERIFE VEROUDERT

Het zuiden van Tenerife wordt ouder. De leeftijd van de inwoners met meer dan 65 jaar blijft in acht gemeenten in het zuiden van Tenerife toenemen.
De bevolking in de zuidelijke regio is het afgelopen decennium versneld vergrijsd, wat vooral zichtbaar is in een stijging van het aantal inwoners boven de 65 jaar.
In acht gemeenten is de leeftijd van de inwoners boven de pensioenleeftijd toegenomen, namelijk in Adeje, Arona, Candelaria, Granadilla de Abona, Guía de Isora, Güímar, San Miguel de Abona en Vilaflor, terwijl de leeftijd in Arafo, Arico en Fasnia is gedaald.

Volgens de laatste actualisering van het Instituto Canario de Estadística (Istac), met gegevens tot januari 2020 (net voor de pandemie), is de vergrijzing van de bevolking meer uitgesproken in gemeenten met een kleiner aantal inwoners. Fasnia en Vilaflor hebben een bevolking waarvan respectievelijk 23,70% en 21,92% van de inwoners ouder is dan 65 jaar.

Zij worden gevolgd door Santiago del Teide, dat 10 jaar geleden de ranglijst van oudste inwoners aanvoerde, (18,27%), Arafo (18,06%), Arico (17,41%), Güímar (17,19%) en Candelaria (15,96%). De gemeenten met de laagste toename van de oudere bevolking zijn Arona (12,28%), San Miguel de Abona (11,03%), Granadilla de Abona (10,48%) en Adeje (10,31%). Het gemiddelde voor het eiland Tenerife is 16,53%.

Zes gemeenten overschrijden de gemiddelde leeftijd van Tenerife, die momenteel 42,3 jaar bedraagt. Naast Fasnia (46,9), Vilaflor (45,9) en Arafo (43,6) liggen ook Arico (43,2), Santiago del Teide (42,8) en Güímar (42,6) dicht bij elkaar. Aan de andere kant van het spectrum zijn de gemeenten die onder het eilandgemiddelde liggen, Candelaria (41,8), Guía de Isora (40,7), Arona (39,9), Adeje (38,7), San Miguel de Abona (38,4) en Granadilla de Abona (38,3), de jongste van de regio. De hoogste veroudering vond plaats in Candelaria, met een toename van 3,7 jaar en Vilaflor met 3,3 jaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HARD ROCK HOTEL

DIVERSE WANDELINGEN

spot_img