dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogHET ZUIDEN MET EEN HOOPVOL 2020
SEB LEESON LEGAL GROUP

HET ZUIDEN MET EEN HOOPVOL 2020

Het nieuwe jaar 2020 staat voor de gemeenten in het zuiden bol van plannen en projecten die de levenskwaliteit van de inwoners en bezoekers moet bevorderen.
Scholen, instituten, bejaardenwoningen, sportpaviljoens, culturele centra, sanitaire voorzieningen, asfaltering van straten en regeneratie van kustgebieden zijn maar enkele van de prioriteiten die door de gemeenten van de regio zijn gesteld.
Zeven burgemeesters leggen hun prioritaire werken op de nieuwjaarstafel.

ARONA
Arona zet een half dozijn projecten op haar bucketlist die allemaal als fundamenteel beschouwt moeten worden om de kwaliteit van het leven, de opleiding, de werkgelegenheid, de veiligheid, de duurzaamheid, de openbare ruimte en het sportaanbod te verbeteren.  Op die lijst bevindt zich het eerste veiligheidsgebouw van de gemeente, het nieuwe administratieve hoofdkwartier van de gemeenteraad, het sportpaviljoen en het voetbalveld van Valle San Lorenzo, een state of the art-gebouw voor het huisvesten van de gemeentelijke muziek- en dansschool en de oprichting van een aantal recreatiegebieden, waarvan er momenteel één in aanbouw is.

Wat betreft de projecten die afhankelijk zijn van andere overheden, hoopt het gemeentebestuur dat de bouw van een nieuwe middelbare school zal worden uitgevoerd en dat het IES van Parque La Reina zal worden gedeblokkeerd, zodat de overdracht van studenten en docenten van de middelbare school in Guaza niet zal worden vertraagd tot na de volgende schooljaar.

Onder de prioriteiten voor 2020 hoopt de burgemeester van Arona dat er aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt in het Hospital del Sur en dat het eindelijk een ziekenhuis wordt die voldoet aan de behoeften van alle bewoners.

ADEJE
Adeje zal zich in 2020 blijven inzetten voor de verbetering van de openbare infrastructuur in de toeristische gebieden, wat de levenskwaliteit van de bewoners ten goede zal komen. De projecten promenade Playa Paraiso, het strand van Las Galgas en La Caleta krijgen hun uiteindelijke vorm. Er komt een tweede parkeerterrein met meer dan 200 plaatsen, het nieuwe theater in het culturele centrum komt in de steigers te staan en een gemeentelijk asfalteringsplan wordt uitgevoerd.
Voor nieuwe woningbouw heeft de gemeente al grond afgestaan aan de Canarische regering die de overeenkomsten momenteel laat verwerken door Gestur.

Het gemeentebestuur onderstreept ook het project van Adeje tegen de klimaatverandering, namelijk, het eerste productieve bos op de Canarische Eilanden als één groot centrale park in Adeje. Tegelijkertijd wordt in 2020 de basis gelegd voor een programma om de efficiëntie en de klantvriendelijkheid van de overheidsdiensten te vergroten.

De werken aan het eerste geïntegreerde beroepsopleidingscentrum in de regio moet zo snel mogelijk worden hervat en tot slot zullen er verschillende initiatieven worden genomen om het rioleringsnet te verbeteren. Daarvoor wordt een bedrag voorzien van 10 miljoen euro.

GRANADILLA DE ABONA
Het belangrijkste project voor Granadilla de Abona is de bouw van de waterzuiveringsinstallatie in Los Letrados. Dit is een project van algemeen belang, dat is opgenomen in het Nationaal Hydrologisch Plan, en een einde moet maken aan de lozingen in zee. In een tweede fase wordt het project uitgebreid tot het hergebruik van water voor irrigatie van land- en tuinbouw.
De gemeente staat ook garant voor de bouw van een residentie van 3.400 vierkante meter in El Médano voor oudere mensen als een ‘dwingende noodzaak’. Het gebied werd reeds in 2017 door de gemeenteraad overgedragen aan de Cabildo, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het project.

Een gemeente die ‘vooruitgang en bevolkingsgroei’ kent moet investeren in alle administraties om te consolideren als de economische motor en de centrumstad van het zuiden van het eiland. Er komt  een nieuwe school in Charco del Pino en een middelbare school in San Isidro. Het kustgebied zal een investering ondergaan van vier miljoen euro voor de verbetering van het drinkwaternet in El Médano, het realiseren van het afvalwaterpompstation in Casablanca en voor de regenwatercollector van Los Abrigos.
Tot slot belichtte de burgemeester nog 40 andere acties in verschillende wijken, waaronder de bestrating van 24 straten in San Isidro.

SAN MIGUEL DE ABONA
San Miguel de Abona heeft er alle vertrouwen in dat in 2020 het gezondheidscentrum van Las Chafiras, dat naast de TF-1 wordt gebouwd, in Llano del Camello, een urbanisatie die dit jaar de eerste stappen zal zetten in de richting van de bouw van een nieuw instituut om aan de groeiende onderwijsvraag van de gemeente tegemoet te komen, zal worden ingehuldigd. De werkzaamheden zullen ook beginnen op het sportcomplex Llano del Camello, dat een zwembad en een overdekt paviljoen zal hebben.

De ondertekening van een overeenkomst met de Cabildo voor de ingebruikname, als residentie, van het dagcentrum voor ouderen La Alborada del Padre Damián, de start van een nieuwe ontwikkeling van sociale woningbouw in Las Chafiras en de start van de werkzaamheden aan het strand van San Salvador zijn drie andere doelstellingen die de regeringsgroep dit jaar hoopt te realiseren. Daarnaast blijft het gemeentehuis van San Miguel hopen dat er geen verdere vertragingen zullen optreden bij de werkzaamheden aan de verbindingen Las Chafiras-Oroteanda, om een einde te maken aan een van de grote verkeerstunnels van de TF-1, en dat de Cabildo de toegangsrotonde naar Costa San Miguel en Las Chafiras zal aanleggen.

De gemeente kent een grote bevolkingsgroei, wat aantoont dat San Miguel een goede plek is om te wonen, wat ook betekent dat er nieuwe infrastructuur moet worden aangepast en geïmplementeerd.

GUÍA DE ISORA
Guía de Isora zal doorgaan met de ontwikkeling van verschillende rehabilitatieprojecten die al aan de gang zijn, zoals de herinrichting en renovatie van de kustlijn.
Een belangrijke verplichting is de verbetering van de open handelsgebieden, met name La Jaquita in Punta Blanca en de derde fase van de Avenida del Emigrante in Playa de San Juan.
Er komen ook meer parkeerplaatsen in El Pilón (in het centrum van de gemeente) en op het strand van Jaral worden kleine projecten gestart die door de bewoners werden gevraagd.

De toegang tot Las Britas en verschillende sportprojecten worden verbeterd en er worden acties gepland die het toeristische kwaliteitsmerk van Guía de Isora gedurende de gehele huidige ambtstermijn zullen versterken.
Het belangrijkste project is het terug op gang trekken van de bouw van een ouderenwoning, waarvan het werk werd stilgelegd als gevolg van de financieel-economische crisis. Het vier verdiepingen tellende centrum zal een capaciteit hebben van 75 vaste woonplaatsen en 25 plaatsen voor de dagopvang.

SANTIAGO DEL TEIDE
Santiago del Teide zal in 2020 zijn strategie voor het herstel van de toeristische gebieden handhaven en zal blijven werken aan de oplossing voor mobiliteit in de kustgebieden.
De afwateringswerkzaamheden en de regionale waterzuiveringsinstallatie zal verder op punt gezet worden  en de ringweg rond Alcalá zal een einde te maken aan de dagelijkse verkeersopstoppingen.

De burgemeester, Emilio Navarro (PP), benadrukte dat de sociaal-economische evolutie betekent dat infrastructuur, diensten, en educatieve/culturele voorzieningen moeten aangepast worden. Navarro verwijst naar 2020 als het begin van een ‘nieuw tijdperk’ waaraan de start van de werkzaamheden om de ringsnelweg te sluiten zal bijdragen. Nog vier jaar geduld en dan kunnen wij het welzijn en het concurrentievermogen van de gemeente te gevoelig verhogen.

VILAFLOR
De burgemeester van Vilaflor ziet het nieuwe jaar met ‘veel optimisme’ tegemoet en gaat er prat over dat het nieuwe jaar regulerend zal zijn voor de gemeente.
2019 had te kampen met personeelsproblemen, 2020 maakt het team compleet en daardoor zullen er een aantal projecten die verleden jaar moesten uitgevoerd worden, in 2020 gerealiseerd worden.

De grote projecten voor 2020 zijn het sportcentrum van La Escalona, het Jeugdhuis, de tweede fase van de gemeentelijke begraafplaats, de renovatie van gemeentelijke nutsleidingen en tal van  verfraaiingswerken, her en der in de gemeente.
Samen met deze acties zal de gemeenteraad zich inzetten voor het verbeteren van de cognitieve eenheid en het stimuleren van de commerciële en toeristische activiteit, alsmede het ontwikkelen van een milieu- en klimaatvriendelijk overgangsbeleid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP