vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsHET WEER OP TENERIFE (14-01-2024)
spot_img

HET WEER OP TENERIFE (14-01-2024)

Het weer op Tenerife (14-01-2024) verschijnt als een artikel omdat het weer afwijkt van de normale patronen, van de langdurige gemiddelden of wanneer het weer te maken krijgt met uitschieters, zowel naar boven als naar beneden.
Deze keer is Hipoliet de hoofdrolspeler. Hipólito is de naam die de Portugese meteorologische dienst heeft gegeven aan de Noord-Atlantische depressie die Europa zal veroveren en die net niet tot aan de Canarische Eilanden zal reiken, tenminste niet op de korte tot middellange termijn.

Een koufront dat met deze storm gepaard gaat, blijft ten noordwesten van de eilanden en zal de westelijke eilanden zeer verzwakt bereiken. Wij weten dat de luchtmassa’s die zich rond een depressie of lagedrukgebied bevinden in tegenwijzerzin bewegen en daardoor zullen de kusten van de westelijke eilanden te maken krijgen met wind. Het weer is verstoord of onstabiel, dat zien we al aan de wolken die de zon sluieren.

Depressieve streling

Meteorologie is geen exacte wetenschap en daardoor is twee plus twee niet altijd vier, maar ook soms drie of vijf. De ontwikkeling van Hipolito wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Mogelijks bereikt de stormdepressie Tenerife en de overige westelijke eilanden in het midden van volgende week. In dit geval zal dat gepaard gaan met wind en neerslag.

De oostelijke eilanden daarentegen verwachten dit weekend een opwelling van calima. Daarnaast wordt er met een zuidelijke wind – gedurende het weekend – warme wind aangevoerd die zal zorgen voor een lichte stijging van de temperaturen. Daarna is het koekenbak. Tegen het midden van de komende week zal de Atlantische storing Irene de Canarische Eilanden strelen met rukwinden, neerslag en mogelijks een zware zeedeining of mar de fondo met golven die tot zeven meter hoog kunnen worden op de kusten die in de aankomende windrichting liggen.

Het centrum van depressie blijft ver weg van de Canarische Eilanden, maar een bijbehorend front zal de eilanden beïnvloeden. In de komende uren en dagen zullen twee fronten ervoor zorgen dat er onstabiel weer wordt gegenereerd. Wind en in mindere mate neerslag zijn de komende week de hoofdrolspelers op de Canarische Eilanden. Bron: ECMWF

Waarom een weerbericht?

Bij elke meteorologische uitschieter gieten wij de weersverwachtingen in een nieuw artikel. Op deze manier blijft u het hele jaar door op de hoogte van abnormale weersomstandigheden en het afwijkend weer op Tenerife. Vandaar dit artikel met de titel HET WEER OP TENERIFE (14-01-2024).

Wie wil weten welk weer het wordt op de locatie waar hij verblijft kan dat opvragen in ons artikel HET WEERBERICHT VAN UW LOCATIE OP TENERIFE IN ÉÉN KLIK waarin het weer in alle gemeenten afzonderlijk staat opgelijst.

Waarom krijgen stormdepressies een eigen naam?

Hipolito is de achtste op de lijst van 2023-2024. Het geven van een naam aan de stormen en stormdepressies speelt een cruciale rol in de informatiedeling, over de updates en over de huidige situatie. Dit vergemakkelijkt het lokaliseren en volgen van de bui en biedt een meer toegankelijke manier tot relevante informatie.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ILLEGAAL TV-KIJKEN

WEBCAM PLAYA DEL DUQUE

spot_img