vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsWEER OP TENERIFE - 11 juni 2023
spot_img

WEER OP TENERIFE – 11 juni 2023

WEER OP TENERIFE 11-06-2023 – NA ZONNESCHIJN KOMT REGEN

Na een lange zomer met hoge tot zeer hoge temperaturen, een lange droogteperiode en enkele vervelende calima’s staan er nu regen, hoge golven, wind en rukwinden op het programma. Het weer op Tenerife kunnen we kort omschrijven als ‘na zonneschijn komt regen’.

Het weer op Tenerife is niet altijd rozengeur en maneschijn. De week begint met een lichte daling van de temperaturen en een harde wind met rukwinden in noordelijk gelegen regio’s in het hooggebergte. Daarnaast blijven de alertas – waarschuwingen – van kracht voor zware zeedeining of zoals Tenerifianen het benoemen, un mar de fondo.

Golven

De kustwaarschuwingen blijven van kracht. Op alle eilanden is er een zeedeining uit het noordwesten met golven tot 5 meter. De grootste golven spoelen aan op de kusten van El Hierro, ten oosten en westen van La Palma en La Gomera, het noorden en noordoosten van Tenerife, het noorden van Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote treffen. In het zuiden is de deining minder hoog, met golven tot twee meter.

Neerslag

In de vroege ochtenduren brengt een frontaal systeem matige regen in het zuiden tot zware regenval in het noordoosten van de meeste eilanden. Daarom heeft AEMET ook een waarschuwing, code geel – alerta amarillo por fuerte lluvias – afgegeven voor regen. De geaccumuleerde neerslag kan in één uur 15 liter bedragen, maar over twaalf uur kan dit gemakkelijk oplopen tot 60 liter in La Gomera, het noorden van Tenerife en het oosten van La Palma. In het noorden van Gran Canaria valt er over twaalf uur tot 40 liter. Elders zijn de neerslaghoeveelheden minder. 

Frisser

De bewolkinge is persistent aanwezig over de noordelijke kustgebieden van de westelijke eilanden en Gran Canaria. In de overige regio’s zijn er opklaringen en piept de zon regelmatig door de wolken heen. Waar, kan niet worden voorspeld. 

Iets lagere temperaturen, vooral maximumtemperaturen, die in het binnenland met 3 à 4 ºC kunnen dalen op La Palma, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Op de rest van de eilanden zullen de temperaturen minder hard dalen. De wind blaast matig uit het noordnoordoosten over het centrale hoogplateau  op Tenerife. Op de hoogste toppen en op de Teide is er een lichte wind uit het noordwesten. Toch moet er rekening worden gehouden met windvlagen in de kustgebieden tot 60 à 70 km/h over de noordwestelijke kusten.

Concreet voor Tenerife

Matige wind uit het noordoosten, overgaand in een noordwestelijke richting over de hoogvlakte en de bergtoppen boven de 1.500 meter. Bewolkte lucht, behalve op de centrale toppen waar het afwisselend bewolkt zal zijn in de vroege uren. Brede opklaringen in het zuiden en lokaal een matige tot aanhoudende neerslag in de noordelijke helft gedurende de voormiddag. Afronden doen we met het weer op Tenerife, na zonneschijn komt regen.

Wie wil weten welk weer het wordt op de locatie waar hij verblijft kan dat opvragen in ons artikel HET WEERBERICHT VAN UW LOCATIE OP TENERIFE IN ÉÉN KLIK waarin alle gemeenten afzonderlijk staan opgelijst.  

 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIGPANNE

MEDISCHE ZORGEN NODIG?

spot_img