maandag, december 5, 2022
spot_img
HomeBlogWeer & KlimaatHET WEER OP 20 JUNI 2022

HET WEER OP 20 JUNI 2022

De meteorologische waarnemingen die vandaag werden opgetekend zijn beneden de waarden die normaal voorkomen in deze tijd van het jaar. Enkel de passaten doen wat ze moeten; ze blijven waaien uit het noordoosten met sterke tussenpozen in het uiterste noordwesten en over de zuidoostelijke kustgebieden.

Het officieel weerorgaan Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) kondigt voor vandaag een daling van de temperaturen aan en een bewolkte hemel met opklaringen. In het noorden van de eilanden met een groter reliëf kan er lichte regen vallen. Over de zuidelijke kustgebieden wordt de zon gesluierd door een calima op grote hoogte en is er partieel lichte bewolking aanwezig. 

Over de oceaan staat er een noordoostenwind met een kracht 4 of 5, plaatselijk zelfs 6 en daardoor worden er golven verwacht met een grootte van 1 tot 2 meter. In de noordelijke kustgebieden is er een sterke zeedeining, in de zuidelijk en westelijk gelegen kustgebieden is er wind met een kracht van 1 tot 3 beaufort en op zee staat er een ruwe ‘mar de fondo’.

PROVINCIE SANTA CRUZ DE TENERIFE

De weersverwachting voor maandag 20 juni 2022 geeft aan dat er in het noorden een overwegend bewolkte hemel zal zijn, afnemend naar bewolkte perioden met af en toe brede opklaringen in de loop van de namiddag. Hier en daar in de noordelijke helft valt er zwakke en verspreide neerslag.

De minimumtemperaturen veranderen amper terwijl de maximumtemperaturen licht dalen, vooral landinwaarts. De thermometers geven waarden aan tussen maximum 28 graden Celsius op Tenerife en minimum 15 graden Celsius op El Hierro.

Alle locaties op Tenerife onder dezelfde meteorologische noemer plaatsen is niet mogelijk. De topografische verschillen zijn te groot en daardoor bestaan er een vijftal klimaatzones en tientallen microklimaten op Tenerife waar op elk moment een ander weerdecor kan voorkomen. 

Enfin, wie daarover meer wil weten leest best het artikel MIJN WEERBERICHT, EEN MOEILIJKE OPDRACHT.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES