vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsHET MOOISTE CARNAVAL TER WERELD?
spot_img

HET MOOISTE CARNAVAL TER WERELD?

Is het carnaval van Santa Cruz de Tenerife het mooiste ter wereld? Het eerlijke antwoord is dat het carnavalsgebeuren op het grootste der Canarische Eilanden potentieel bezit om het mooiste, leukste en beste ter wereld genoemd te kunnen worden. Dat is ook het gevoel dat burgemeester José Manuel Bermúdez bekruipt als hij de tendens en de evolutie van het carnaval tot nog toe in zijn stad op een rijtje zet. Hij maakt niet graag vergelijkingen, maar denkt dat het totaalspektakel een kans maakt om als beste carnaval ter wereld te worden beschouwd.

Sinds 1980 is het carnaval van Santa Cruz uitgeroepen tot Festival van Internationaal Toeristisch Belang en wordt het beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld, zeker wat het aantal deelnemers betreft.

Records

In 2016 zijn er voor het optreden van Celia Cruz meer dan 250.000 carnavalisten afgezakt naar de hoofdstad om het concert bij te wonen. Dit werd meteen geboekstaafd in het Guinness Book of Records als de grootste bijeenkomst van mensen op een openluchtplein om een concert bij te wonen.
In 2019, het jaar voor de coronapandemie en meteen de laatste carnavalsperiode waarmee het gebeuren kan worden vergeleken, zoog Juan Luis Guerra ruim 400.000 toeschouwers naar zijn optreden in de Tenerfiaanse hoofdstad.

Perfecte mix en balans

Maar wat vinden de inwoners – de Chicharreros – van hun meest representatieve festival en vinden zij het ook het beste carnaval ter wereld? 
Veel inwoners zijn ervan overtuigd dat het carnaval in hun stad een perfecte mix is van evenementen en verkiezingen en dat de balans tussen binnen- en buitenactiviteiten in evenwicht is. Ze houden duidelijk van de carnavalssfeer, alhoewel ze vinden dat de internationale bekendheid lager ligt dan die in Venetië of Rio de Janeiro. 
Het ene carnaval is niet beter of slechter dan het andere, elk carnaval heeft uiteindelijk zijn eigen geaardheid, met verschillen en bijzonderheden die elk carnaval uniek maakt.

Twee kenmerken die het carnaval in Santa Cruz typeren zijn duidelijk aanwezig: een leuke sfeer gekruid met veel humor tijdens de straatfeesten en de goede vibes tussen de honderdduizenden gelijkgezinde en verklede deelnemers die zich in alle veiligheid kunnen uiten.

Top drie, wereldwijd

Voor het eerst sedert 2002 wordt de Dag van het Carnaval opnieuw ingericht. Een schot in de roos, gezien het succes van de opkomst. Het is een dag die uitnodigt om met familie en vrienden uit te gaan en te blijven dansen tot het donker wordt. Feesten overdag in een vertrouwde en rustige sfeer is nu eenmaal meer toegankelijk voor het familiegebeuren dan het nachtfeest. Daardoor is dit favoriete feest erg populair bij veel mensen.

Jong en oud beleven het carnaval, als deelnemer of als toeschouwer. Iedereen krijgt zijn deel van de carnavalstaart voorgeschoteld. Het Carnaval de Tenerife is misschien niet het meest gekende carnaval ter wereld, alhoewel het wereldwijd in de top drie staat. Het is duidelijk het beste, leukste, veiligste en meest gevarieerde carnavalsfeest ter wereld, dank zij de ziel en het karakter van de Canarische bevolking.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZONNEN OP TENERIFE

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

spot_img