dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsHET GAAT GOED MET DE BUS

HET GAAT GOED MET DE BUS

Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa), een bedrijf dat eigendom is van het Cabildo de Tenerife, vervoerde in oktober 2022 niet alleen het grootste aantal passagiers uit haar geschiedenis, Titsa kende ook de grootste toename van het aantal passagiers sedert 2009. 
4.556.610 passagiers hebben zich in deze periode laten vervoeren. Dit cijfer vertegenwoordigt een recordaantal passagiers in één maand sinds 2009. Daarvoor waren de buslijnen over langere afstand verantwoordelijk, vooral de buslijn die de hoofdstad Santa Cruz verbindt met het zuiden van Tenerife was populair.

Van januari tot oktober 2022 telde Titsa 38.973.096 gebruikers, een stijging van 3,1% in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Dit is de laatste periode die in aanmerking komt voor een correcte vergelijking. 2020 en 2021 vallen uit de boot omwille van de coronapandemie.

Nieuwe bussen, meer chauffeurs

Het herstel van het aantal passagiers in 2022 wordt geconsolideerd en om nog meer tegemoet te komen aan de toename van het aantal passagiers komen er nieuwe bussen bij en wordt de vloot gevoelig uitgebreid. Dit impliceert zowel de aankoop als de huur van nieuwe bussen en daarbij hoort ook ruime jobaanbieding voor nieuwe chauffeurs.

Santa Cruz centraal

De grootste stijging van het aantal passagiers doet zich voor op de langeafstandslijnen die het zuiden van het eiland verbinden met het hoofdstedelijk gebied (+31,2%), gevolgd door de lijnen die de hoofdstad verbinden met het noorden (+18,5%) en de intercitylijnen van en naar Santa Cruz (+15,7%).

De lijnen die het knooppunt Santa Cruz de Tenerife verbinden met het zuiden van het eiland vervoerden tot oktober in totaal 2.801.256 passagiers, 665.586 passagiers meer dan in dezelfde periode anno 2019, dit is een stijging van 31,2%.

Op de routes die de hoofdstad met het noorden verbinden, kwamen er in totaal 2.872.688 passagiers bij, oftewel 18,5% meer gebruikers. 

De interstedelijke lijnen stegen met 228.048 passagiers tot 1.677.676 passagiers. Ook op de interlokale buslijnen in La Laguna steeg het aantal passagiers met 593.444 eenheden.

Het zuiden en noorden

De bussen in het zuiden van Tenerife vervoerden tot en met oktober 2022 reeds 9.165.178 passagiers, dat is een toename van 563.252 passagiers of 6,5% meer.
De bussen in het noorden waren goed voor het transport van 3.932.634 passagiers, dat is 95.211 passagiers of 2,5% meer dan in dezelfde periode van 2019.
De bussen in het grootstedelijk gewest vervoerden 9.006.142 passagiers, dat is een ex aequo in vergelijking met 2019.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

IK KOM ERAAN

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

LUCHTHAVEN IN HET NOORDEN

GOUDEN ZANDSTRANDEN