donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeetjesHET CENTRUM VAN DE TOEKOMST
SEB LEESON LEGAL GROUP

HET CENTRUM VAN DE TOEKOMST

HET CENTRUM VAN DE TOEKOMST

ByGuy Devos28 december 202001023 Facebook Twitter Pinterest

Tenerife-Connect ITER technologie hernieuwbaar energie zon wind Granadilla

Het technologisch instituut en van hernieuwbare energie ITER (Instituto Technológico y de Energías Renovables) is sinds de oprichting in 1990 gericht op technologische ontwikkeling en innovatie, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen, processen en technologieën, met als doel bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling en de verbetering van het concurrentievermogen.

ITER is op 10 maart 1997 van start gegaan met het milieugebied, dat bedoeld is om het vulkanisch risico, de ondergrondse watervoorraden, de milieukwaliteit, de monitoring en de voorspelling van aardbevingen en geothermische exploratie te verminderen. De werkzaamheden gaan door op ruim 400.000 vierkante meter op het industrieterrein van Granadilla. Gedurende drie decennia heeft het instituut een belangrijke inspanning geleverd om de ontwikkeling van hernieuwbare energie te bevorderen.

Op 24 oktober 1990 vond de inhuldiging plaats van de eerste hernieuwbare windenergie-installatie van 1,05 megawatt.
Op het gebied van de fotovoltaïsche zonne-energie is het project van 2005 opmerkelijk. Het park bestaat uit een 13-megawatt platform dat bestaat uit 130 100-kilowattcentrales. Bijna alle apparatuur is ontworpen en gefabriceerd door ITER.

Tweehonderd personeelsleden hebben in 12 onderzoekscentra ruim 200 projecten ontwikkeld. Hieronder een paar opmerkelijke realisaties. Zij mogen meteen dertig verjaardagkaarsjes uitblazen.

⇨ Windmolens: de eerste twee werden geactiveerd op 9 april 1997 (4,8 megawatt) en 7 juli 1998 (5,5 megawatt).

⇨ Windtunnel: op 11 mei 2000 werd een windtunnel in gebruik genomen voor burgerlijk onderzoek en aërodynamische toepassingen in de landbouw, in diverse technieken en voor hernieuwbare energie.

⇨ Bezoekerscentrum: op 9 januari 2004 werd deze nieuwe faciliteit geopend met een conferentieruimte die plaats biedt aan 200 personen.

⇨ Zonnevliegtuig: op 12 mei 2008 werd een nieuwe lijn van onderzoek naar op afstand bestuurde zonnevliegtuigen gelanceerd, die van belang is voor de bewaking of het beheer van rampen.

⇨ Datacenter D-Alix: op 26 maart 2011 wordt het D-ALiX datacenter in gebruik genomen, waardoor Tenerife een belangrijk punt wordt in het wereldwijde communicatienetwerk op aarde.

⇨ Bioklimatologische huizen: liggen aan zee, in de buurt van Montaña Pelada en worden verhuurd aan toeristen. Ze vormen een bioklimatologische urbanisatie die energetisch zelfvoorzienend is met zero CO2-uitstoot. Zon en de wind zijn daarbij de belangrijkste natuurlijke energiebronnen.  

Foto: https://casas.iter.es/

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

COSTA MAGALLANES

WOLKEN BOVEN DE TEIDE

SEB LEESON LEGAL GROUP