zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsHEROPSTART VAN HET TOERISME
spot_img

HEROPSTART VAN HET TOERISME

Het is tijd om de toeristische activiteit weer op een veilige en duurzame manier weer op gang te brengen, dixit de voorzitter van het eilandbestuur van Tenerife, Pedro Martín.
Dit is het moment om de toeristische activiteiten op het eiland te hervatten en dit zal uitgevoerd worden verantwoordelijkheid die de coronasituatie eist: veilig en vanuit een duurzaam oogpunt.

Pedro Martín heeft samen met de Canarische Minister voor Toerisme, Yaiza Castilla, de internationale bijeenkomst over luchtvaart en toerisme, Aviation-Event, bijgewoond in het Gran Hotel Melia Palacio de Isora. Dit in aanwezigheid van politieke vertegenwoordigers op regionaal en Europees niveau, alsmede autoriteiten van havens, luchthavens, rederijen en luchtvaartmaatschappijen uit diverse delen van de wereld.

De president van de Canarische Eilanden zei in zijn openingstoespraak dat maatregelen zoals het COVID-certificaat zullen helpen om het toerisme te herstellen, rekening houdend met het feit dat de manier waarop toerisme wordt gepromoot is veranderd.
Hij accentueerde dat Tenerife het eerste gebied is in Spanje dat door de Staatsvereniging voor Informatiebeheer en Technologieën van Toerisme (SEGITTUR) als slimme toeristische bestemming wordt gekenmerkt. Ook de digitale werkinstrumenten, waarmee potentiële toeristen worden bereikt en om deze ter plaatse een beter gevoel te geven, zijn veranderd.

De Minister van Toerisme, Yaiza Castilla, zette de lijnen van haar president verder uit en voorspelde een uitstekende heropstart van het toerisme op Tenerife en de zustereilanden, dankzij de inspanningen van Tenerife Toerisme en de organisatie van Aviation-Event, die Tenerife en de overige eilanden van de Canarische archipel in het daglicht hebben geplaatst.
Castilla heeft verzekerd dat de overheid beseft dat er miljoenen mensen naar Canarias willen komen, maar dat dit moet gebeuren in veilige omstandigheden.

Nadien lichtte Europees Parlementslid, Juan Fernando López Aguilar, de procedure toe voor het aanwenden van het Europees vaccinatiecertificaat dat vanaf 1 juli zal kunnen gebruikt worden.
Daarmee wordt meteen een einde gemaakt aan de toeristische discriminatie, die reizen alleen toestaat aan degenen die de PCR-test kunnen en willen betalen.
Het voornaamste doel ervan is mensen in staat zal stellen om opnieuw vrij te kunnen reizen binnen de Schengenlanden.

De uitdagingen van de luchtvaart in een post-coronatijdperk was het onderwerp van directeur-generaal Mobiliteit en vervoer van de Europese Commissie, Henrik Hololei, die beroep deed op de inzet om het luchtvaartsysteem op een duurzamere en veerkrachtigere manier opnieuw vorm te geven. Daarbij duidde hij op de ontwikkeling van nieuwe brandstoffen die de koolstofvoetafdruk verkleinen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MARKTEN OP TENERIFE

BOSBRANDEN VERMIJDEN

KONINKRIJK TENERIFE

spot_img