vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsHEROPSTART VAN HET TOERISME

HEROPSTART VAN HET TOERISME

Het is tijd om de toeristische activiteit weer op een veilige en duurzame manier weer op gang te brengen, dixit de voorzitter van het eilandbestuur van Tenerife, Pedro Martín.
Dit is het moment om de toeristische activiteiten op het eiland te hervatten en dit zal uitgevoerd worden verantwoordelijkheid die de coronasituatie eist: veilig en vanuit een duurzaam oogpunt.

Pedro Martín heeft samen met de Canarische Minister voor Toerisme, Yaiza Castilla, de internationale bijeenkomst over luchtvaart en toerisme, Aviation-Event, bijgewoond in het Gran Hotel Melia Palacio de Isora. Dit in aanwezigheid van politieke vertegenwoordigers op regionaal en Europees niveau, alsmede autoriteiten van havens, luchthavens, rederijen en luchtvaartmaatschappijen uit diverse delen van de wereld.

De president van de Canarische Eilanden zei in zijn openingstoespraak dat maatregelen zoals het COVID-certificaat zullen helpen om het toerisme te herstellen, rekening houdend met het feit dat de manier waarop toerisme wordt gepromoot is veranderd.
Hij accentueerde dat Tenerife het eerste gebied is in Spanje dat door de Staatsvereniging voor Informatiebeheer en Technologieën van Toerisme (SEGITTUR) als slimme toeristische bestemming wordt gekenmerkt. Ook de digitale werkinstrumenten, waarmee potentiële toeristen worden bereikt en om deze ter plaatse een beter gevoel te geven, zijn veranderd.

De Minister van Toerisme, Yaiza Castilla, zette de lijnen van haar president verder uit en voorspelde een uitstekende heropstart van het toerisme op Tenerife en de zustereilanden, dankzij de inspanningen van Tenerife Toerisme en de organisatie van Aviation-Event, die Tenerife en de overige eilanden van de Canarische archipel in het daglicht hebben geplaatst.
Castilla heeft verzekerd dat de overheid beseft dat er miljoenen mensen naar Canarias willen komen, maar dat dit moet gebeuren in veilige omstandigheden.

Nadien lichtte Europees Parlementslid, Juan Fernando López Aguilar, de procedure toe voor het aanwenden van het Europees vaccinatiecertificaat dat vanaf 1 juli zal kunnen gebruikt worden.
Daarmee wordt meteen een einde gemaakt aan de toeristische discriminatie, die reizen alleen toestaat aan degenen die de PCR-test kunnen en willen betalen.
Het voornaamste doel ervan is mensen in staat zal stellen om opnieuw vrij te kunnen reizen binnen de Schengenlanden.

De uitdagingen van de luchtvaart in een post-coronatijdperk was het onderwerp van directeur-generaal Mobiliteit en vervoer van de Europese Commissie, Henrik Hololei, die beroep deed op de inzet om het luchtvaartsysteem op een duurzamere en veerkrachtigere manier opnieuw vorm te geven. Daarbij duidde hij op de ontwikkeling van nieuwe brandstoffen die de koolstofvoetafdruk verkleinen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

KOOLSTOFVRIJ TEGEN 2040

TERUG OP REIS

DOODRIJDERS