zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsHEROPENING VAN LORO PARQUE
spot_img

HEROPENING VAN LORO PARQUE

Na een verplichte sluiting van dertien maanden door het coronavirus heeft het Loro Parque de deuren opnieuw wagenwijd opengezet voor het publiek. Op deze dag hebben veel mensen gewacht en op 1 mei was het prijs. Tweeduizend bezoekers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het mooiste dierenpark van Europa te bezichtigen.
Het park is open van donderdag tot en met maandag voor het publiek. Dinsdag en woensdag worden gereserveerd voor de toeristen die aankomen met de cruiseschepen die in Santa Cruz aanmeren.

Reeds vanaf de vroege ochtend en ondanks het slechte weer, verdrongen de mensen zich bij ingang. Netjes gedisciplineerd hielden ze zich aan de veiligheidsafstand en droeg iedereen een mondmasker, ook nadien, in het park werden de maatregelen opgevolgd.

In de loop van de voormiddag komt de zon van achter de wolken piepen en werd de bezoekende menigte groter en merken we veel families die zich een familieabonnement hebben aangeschaft.

Na dertien maanden en met alle maatregelen die worden vereist door de COVID-19- pandemie is Loro Parque op 1 mei terug opengegaan voor het grote publiek. Ongeveer 2.000 mensen genoten van de weelderige tuinen en groene ruimten, en van de verschillende soorten en ecosystemen van de vijf continenten.

De president van Loro Parque, Wolfgang Kiessling wilde ’s morgens vroeg aanwezig zijn om de eerste bezoekers te verwelkomen. Hij deed dit in gezelschap van zijn vrouw, dochter en kleindochter en toonde zich verheugd over de goede reacties om het park terug open te stellen, hoewel het aantal bezoekers ver onder de gebruikelijke capaciteit ligt.

Enkele indrukken van bezoekers.
De eerste keer dat Adrian Kopernik, een inwoner van Polen, Loro Parque bezocht was 25 jaar geleden, vergezeld door zijn moeder en vader. Hij was nog klein maar herinnert het zich perfect, hij heeft nog een foto op de trap naar de hoofdingang.
Gisteren, twee dagen nadat hij op het eiland was aangekomen om van een welverdiende vakantie te genieten, wilde hij zich dat moment herinneren met zijn vrouw en zoon en liet prompt een foto maken van zijn gezin op dezelfde trap.

Angel Marrero woont in La Laguna en kwam als kind ook regelmatig naar het park. Hij ging bijna elke week met zijn grootmoeder naar Puerto de la Cruz en gisteren deed hij dat in gezelschap van zijn vrouw en twee kinderen. Angel was er al vele jaren niet meer geweest en toen hij hoorde dat het opnieuw openging voor het publiek en dacht dat er geen beter plan was in deze pandemietijden om het park met een familiebezoek te vereren.

Wie zijn opwinding niet kon verbergen was Edwin Martinez Diaz. De jongeman, die al vele jaren naar Loro Parque gaat, bleef zijn moeder vragen wanneer het open zou gaan en daarom besloot zijn moeder een entreeticket aan te schaffen als een verrassing voor zijn verjaardag. Edwin kent Loro Parque op zijn duimpje, want voor de coronapandemie heeft hij het park verschillende keren bezocht. Hij miste de dieren uit het park, maar nu is dat gemis opgegeven.

Het park is open van 09.30 tot 17.30 uur met een capaciteitsbeperking. Tickets en meer info kun je terugvinden op de website van het Loro Parque.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img